Sherlock Holmes karakterét aligha kell bemutatni bárkinek, ezúttal viszont nem a briliáns, ám kissé önpusztító nyomozó, még csak nem is hűséges segítője, Dr. Watson, hanem a híres karakter húga, Enola Holmes van a középpontban: szeptemberben jön a köré épülő film a Netflixre, és magyarul is megjelenik a mozgókép alapját adó regénysorozat. 

A szeptember kétségkívül Enola Holmes körül forog, ha viszont a karakter nem lenne ismerős, az nem a véletlen műve, hiszen Sherlock Holmes húga nem Sir Arthur Conan Doyle fejéből pattant ki, hanem Nancy Springer keltette életre a 2000-es évek közepén, és összesen hat regényt írt a legifjabb Holmes főszereplésével. Az első kötetben (The Case of the Missing Marquess) a tinédzser korú lány természetesen azonnal a híres bátyja nyomdokaiba lép: többek között megszökik a leányiskolából – ahol hiába próbálnak jólnevelt úrilányt nevelni belőle –, hogy a váratlanul eltűnt édesanyja nyomába eredhessen.

enola holmes
Fotó: L&L Kiadó

Enola kalandjai eddig nem jelentek meg magyarul, de szeptember 23-án debütál a Netflixen a köteteken alapuló film Millie Bobby Brown, Helena Bonham Carter és Henry Cavill főszereplésével, és ezzel párhuzamosan az L&L Kiadó elérkezettnek látta az időt, hogy kiadja az eredeti regényeket. Az első kötet, az Enola Holmes – Az eltűnt Márki esete már meg is vásárolható, és nagyon bízunk benne, hogy a többi részre sem kell majd sokat várnunk.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!