Bár a múlt heti DC FanDome szupersztárja kétségtelenül a Robert Pattinson főszereplésével érkező The Batman, valamint a Zack Snyder-féle Az Igazság Ligája volt, de a Warner Bros. a Titánok című szuperhősös sorozatról sem feledkezett meg. A széria a Hall of Heroes panelbeszélgetés során került elő, és a napvilágot látott információk alapján a harmadik évad még az eddiginél is magasabb fokozatba kapcsol.

A Titánok harmadik évad kapcsán elhangzott legizgalmasabb részlet az volt, mikor Greg Walker producer elárulta a közönségnek, hogy a folytatásban tanúi lehetünk, ahogy Jason Todd (a második Robin) átalakul a Red Hood néven ismert karakterré, aki a DC Univerzum egyik legellentmondásosabb antihőse. Ha valaki esetleg nem lenne képben: a képregényekben Jasont az 1988-as Halál a családban című történetszálban Joker megölte, viszont évekkel később az Árnyak Ligája visszahozta őt az életbe. A feltámasztott fiú ezt követően bosszúhadjáratot hirdetett mindenki ellen, aki valaha keresztbe tett neki, természetesen Batmannel és bajtársaival is bajuszt akasztott, napjainkban viszont már inkább az álruhás igazságosztók közé sorolható, bár kétségtelen, hogy a módszerei sokszor megkérdőjelezhetők.

titánok harmadik évad
Éjszárny és Red Hood egy képregényborítón. Fotó: DC Comics

A sorozat persze nem így fogja bevezetni a karaktert, bár áthallások azért lesznek, hiszen az új alteregót választó Jasont ezúttal is a személyes sérelmei motiválják: Robinként a második évad végén elhagyta a Titánokat, és Red Hoodként az egykori csapattársait veszi majd célba.

Ehhez a fordulathoz kapcsolódik a DC Fandome során napvilágot látott másik érdekes információ is: miután a Titánok tudomást szereznek Red Hoodról, Gothambe látogatnak, ahol még több ismert karakter bukkan fel. Egyikük Barbara Gordon, akit viszont nem Batgirlként vagy Orákulumként bukkan fel: a háttérsztori szerint egy részleges bénulás követően felhagyott a szuperhősködéssel, és apja, Jim Gordon nyomdokaiba lépve a gothami rendőrség felügyelője lett, tovább szolgálva a törvényt. Ebben ráadásul Jonathan Crane, azaz Madárijesztő segíti. A zsákmaszkos gonosztevőről egyelőre azt tudni, hogy az Arkham Elmegyógyintézet falai mögül, helyi Hannibal Lecterként tölt be konzultánsi szerepet. Azt persze nehéz elképzelni, hogy mindezt bármiféle hátsó szándék nélkül tenné, szóval ezen a fronton is számítunk néhány érdekes fordulatra.

Azt egyelőre még nem tudni, hogy Barbarát és Madárijesztőt kik fogják alakítani, de a megismert a szereplőgárda főbb tagjai már biztosan visszatérnek, köztük Brenton Thwaites (Dick Grayson / Éjszárny), Teagan Croft (Rachel Roth / Revan), Curran Walters ( Jason Todd / Red Hood),  Anna Diop (Koriand’r / Csillagfény), Ryan Potter (Garfield), Minka Kelly (Dawn Granger / Galamb), Alan Ritchson (Hank Hall / Sólyom), Chelsea Zhang (Rose Wilson) és Joshua Orpin (13-as alany / Conner / Superboy) is.

A 2018-ban indult széria harmadik évada eredetileg valamikor idén ősszel debütált volna immár a HBO Max kínálatában, de a kialakult járványhelyzet miatt nem sikerült a forgatások végére érni, így a bemutató leghamarabb 2021-ben várható – feltehetőleg ősszel. Hogy itthon hol lesz látható a Titánok harmadik évad, az most még kérdéses: Európában a Netflix kínálatában érhető el az első két szezon, de mivel a folytatás már az HBO Maxra érkezik, nem lepődnénk meg, ha az egész széria átköltöze az HBO GO-ra 2021-ben.

Szerző: Kicsiny Marcián

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!