Mikor először hallottuk, nem hittünk a fülünknek, aztán kiderült, hogy nem hülye viccről van szó: tényleg készül a 2013-as 47 ronin folytatása, ami az eredeti sztorihoz képest hatalmasat ugrik előre az időben és cyberpunk köntöst ölt magára.

A Keanu Reeves főszereplésével, részben Magyarországon forgatott szamurájos fantasy 2013-ban hatalmasat bukott a mozipénztáraknál (175 millió dollárból készült, de csak 151 milliót hozott vissza), ráadásul a kritikusok is a földbe döngölték. Utóbbi nem csoda, hiszen a megtörtént eseten alapuló, a becsületről és lojalitásról szóló ősi japán legendát felesleges fantasy elemekkel feldúsító 47 ronin tényleg csapnivalóan rossz lett. Ezek után senki nem gondolta volna, hogy készülhet folytatás, de a Universalnál mégis zöld lámpát adtak az új résznek, ami bő 300 évvel játszódik az eredeti sztori után, méghozzá egy cyberpunk világban.

Az elmúlt hetekben napvilágot látott információk szerint a készülő produkcióban – természetesen – jelentős szerepet kap a harcművészet és az akció, de számíthatunk horrorelemekre is. A 2021-re tervezett produkcióért a főleg kaszkadőrként és harckoreográfusként ismert Ron Yuan felel, akinek a rendezés sem idegen terület, hiszen két filmet (Step Up China, Unspoken: Diary of an Assassin) már levezényelt, nem mellesleg szerepel az ősszel érkező élőszereplős Mulan-filmben is.

A meglepő folytatásról jelen pillanatban ennél többet nem lehet tudni, az viszont sejthető, hogy Reeves nem fog visszatérni az új filmre, továbbá azzal is érdemes tisztában lenni, hogy Yun rendezése a mozikba sem fog bekerülni, hiszen a forgalmazási jog a Netflixé, ami annyit tesz, hogy az alkotás a legnagyobb streaming szolgáltató kínálatában lesz elérhető.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!