A Netflix még tavaly jelentette be, hogy a Capcom engedélyével animációs sorozatot készít a Dragon’s Dogma című videojátékból. A sárkányvadászat idén szeptemberben érkezik a szolgáltatás kínálatában, és nemrég az első előzetes is befutott a szériához.

A Netflix jó ideje komolyan veszi az animációs sorozatokat, hiszen a jelen cikkünk témáját adó Dragon’s Dogma mellett a közelmúltban számos szériával ajándékozták meg a nézőket, elég csak a Ghost in the Shell: SAC_2045-re, az Altered Carbon: Resleevedre, a Castlevaniára vagy éppen a Transformers: War For Cybertron Trilogy első évadára gondolni.

A folyamatosan bővülő animációs felhozatal legújabb darabja a Dragon’s Dogma, Ethannel a főszerepben, aki egy sárkány miatt vesztette el a szeretteit, ráadásul a bestia még a szívét is elrabolta. Hősünk persze bosszút fogad, és felkerekedik, hogy elpusztítsa a kegyetlen szörnyeteget, küldetésében pedig segítőre is akad Hannah személyében.

A sorozat alapjául szolgáló Dragon’s Dogma videójáték első verziója eredetileg 2012-ben jelent meg Xbox 360 és PlayStation 3 konzolokra, majd később elérhető lett PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra, sőt még Nintendo Switchre is. A program sztorijából és univerzumából építkező széria premierjére pedig már nem kell sokat várni, hiszen az első évad szeptember 17-től teljes egészében elérhető lesz a Netflixen.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!