Bár a pletyka már korábban is többször felröppent, most viszont már egészen biztos, hogy a Resident Evil videójátékok alapján élőszereplős sorozat készül a Netflix jóvoltából, a nemrégiben hivatalosan is bejelentett széria ráadásul egy olyan történettel érkezik, amit még sehol nem láthattunk korábban. 

A máig népszerű Resident Evil videójáték-sorozat alapján először 2002-ben készült film Milla Jovovich főszereplésével, amihez 2016-tal bezárólag összesen öt folytatás készül, és talán nem túlzunk, ha azt állítjuk, hogy egyik rosszabb lett, mint a másik. Bár a videójáték életében is voltak hullámvölgyek, a Resident Evil 7 és a korábbi részek (Resident Evil 2 és 3) újraalkotott változataival ismét a csúcson van a széria, így nem csoda, hogy néha napján előkerülnek pletykák a filmsorozat teljes rebootjáról. Ezek persze csak híresztelések, az viszont már biztos, hogy érkezik a sorozatverzió, hiszen a Netflix berendelte a széria első évadát.

A streamingóriás ráadásul nem valamelyik ismert sztorit adaptálja, hanem egy egészen egyedi történettel áll elő: Jade és Billie Wesker, a 14 éves testvérpár New Raccoon Citybe költözik, ahol hamar világosabbá válik számukra, hogy a város egyáltalán nem az, aminek elsőre látszik, és az apjuk is olyan sötét titkokat rejteget, amik elpusztíthatják a világot. És ez még nem minden, hiszen a sztori két idősíkon játszódik, a másik a 16 évvel későbbi jövőt mutatja be: a felnőtt Jade-nek egy olyan világban kell helyt állnia, ahol a 15 millió túlélőre hat millárd zombi és egyéb szörny jut, akiket és amiket a T-vírus alakított át.

A Netflix által közzétett információk szerint a Resident Evil-sorozat első évadja összesen nyolc egyórás epizódot számlál, a showrunner és executive producer pedig az Odaát (Supernatural) fenegyereke, Andrew Dabb. Emellett kiderült, hogy az első két részt Bronwen Hughes (The Walking Dead) rendezi, arról ugyanakkor még nincs hír, hogy kik alakítják a főbb szerepeket, illetve még az sem világos, hogy a streaming szolgáltató mikorra tervezi a premiert.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!