A rajongóknak nem újdonság, hogy újabb sorozat készül a horror koronázatlan királyának, Stephen Kingnek az egyik egyik legnagyszerűbb regényéből. A Végítélet idén debütál az Egyesült Államokban, és végre megérkezett hozzá az első kedvcsináló is.

A The Stand, vagy ahogy itthon ismerjük a Végítélet az író 1978-ban megjelent regénye: egy katonai támaszpontról elszabaduló vírus elképesztő gyorsasággal terjed, senki nem tudja megállítani, és a Föld lakosságának jelentős százaléka a fertőzés áldozata lesz. Akadnak azonban immúnis emberek, akik két táborra szakadnak, és előbb-utóbb elkerülhetetlenné válik, hogy összecsapjanak. A Végítélet egy kifejezetten vaskos eposz a jó és a gonosz biblikus harcáról, és kétségtelenül Stephen King munkásságának az egyik legmeghatározóbb darabja.

A regényt már másodszor adaptálják a kisképernyőre, és az új változat ezúttal tíz epizódos lesz. King ezúttal is közreműködött a széria elkészítésében, ráadásul még egy kibővített befejezést is írt a szériához, amiből kiderül, hogy mi történik a túlélőkkel, miután szembenéztek a széria főgonoszának számító Randall Flagg-gel és az általa verbuvált emberekkel. Meglepő, ugyanakkor izgalmas döntésnek tűnik továbbá, hogy Benjamin Cavell (Justified – A törvény embere) mellett az egyes epizódok rendezéséért az a Josh Boone felelt, akinek a Csillagainkban a hiba című filmet, és az Új mutánsokat köszönhetjük.

A szereposztás impozáns: James Marsden (Westworld) lesz Stu RedmanAlexander Skarsgård (True Blood) kelti életre Randall Flagg karakterét, Amber Heard (Aquaman) játssza Nadine Cross-t, Odessa Young (A Million Little Pieces) lesz Frannie GoldsmithHeather Graham (Boogie Nights) kapta Rita Blakemoor szerepét, Henry Zaga (13 Reasons Why) pedig Nick Andros bőrébe bújik. A sorozatban feltűnik még Marilyn MansonWhoopie Goldberg pedig a 108 éves, a jó oldalon álló embereket összegyűjtő Abagailt alakítja.

A sorozat az Egyesült Államokban a CBS All Access stremingszolgáltató kínálatában lesz elérhető, méghozzá december 17-től, arról ugyanakkor nincs információnk, hogy Magyarországon bemutatják-e az új Végítélet sorozatot.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!