Érdekes hírünk van az X-Akták rajongóinak: animációs sorozat formájában tér vissza a kultikus természetfeletti nyomozós sorozat, és nem ez az egyetlen csavar az új széria kapcsán, hiszen a főszereplők még csak nem is Mulder és Scully lesznek. 

Az 1993-ban debütált X-akták sorozatot aligha kell bemutatni bárkinek, de ha valaki mégis szatyorban töltötte volna az elmúlt éveket, akkor íme egy rendkívül tömör összefoglaló: két FBI-ügynök mindenféle paranormális eseteket oldott meg, méghozzá több évadon keresztül. A népszerű televíziós sorozat első körben kilenc évadot élt meg, ezt követte két mérsékelten sikeres, mozikba szánt játékfilm, majd 2016-ban visszatért a széria, és kaptunk két újabb szezont. Fox Mulder és Dana Scully mára legendás karakterei a televíziózás történetének, és világhírűvé tették az őket megformáló színészeket, David Duchovnyt és Gillian Andersont is.

Az X-Akták történetének ugyanakkor még koránt sincs vége, hiszen a Variety magazin értesülései szerint készül a The X-Files: Albuquerque című projekt, ami jóval lazább hangvételű lesz, mint az eredeti sorozat, és a komédiába hajló történet főhősei olyan ügyekben nyomoznak majd, amik Mulder és Scully számára nem tűnnek elég izgalmasnak.

Az animációs szériát a Paradise PD két írója, Rocky Russo és Jeremy Sosenko jegyzik, a látványvilágért pedig a Bento Box (Paradise PD, Bob burgerfalodája) stúdió felel. Jó hír továbbá, hogy az eredeti sorozat ötletgazdája, Chris Carter is részt vesz a projektben, méghozzá executive producerként, Gabe Rotterrel együtt. Viszont egyelőre úgy tűnik, hogy az eredeti X-akták sztárjai, Gillian Anderson és David Duchovny semmilyen formában nem térnek vissza.

Nyilvánvaló, hogy az új széria nem az eredeti közönséget célozza meg, de abból kiindulva, hogy a CBS is próbálkozott már hasonló, és egész jól elsült projekttel (Start Trek: Lower Decks), simán elképzelhető, hogy valami egész szórakoztató sül ki az új irányt vett X-Aktákból.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!