Mike Flanagan ismét megmutatja, milyen egy igazán parás horrorsorozat: A Hill ház szelleme után érkezik a második fejezet, ami az előzetese alapján legalább olyan ütős lesz, mint az elődje. A Bly-udvarház szelleme Henry James számos feldolgozást megért A csavar fordul egyet című 1898-as regényén alapszik.

A Netflix 2018-ban indult horrorantalógiája egy zseniálisan hátborzongató, gótikus történetben (A Hill ház szelleme) mutatta meg, hogy a rémísztgetős műfaj nem csupán a nagyvásznon működik, hanem otthon, a kanapén is – már persze, ha jó kezekbe kerül az alkotást. Mike Flanagannél pedig kevés jobb mesterember van manapság a szakmában, így szinte egész biztosak lehetünk benne, hogy a legújabb horrorsorozatában sem fogunk csalódni .

A Bly-udvarház szelleme inkább a színész- és alkotói gárdáját illetően osztozik A Hill-ház szelleme című első évaddal, a történet ugyanis Henry James kísértethistóriáját veszi alapul, de emellett az író teljes életművéből is táplálkozik. A különleges sztori a 80-as évek Angliájában játszódik, ahol a korábbi au-pair tragikus halála után Henry Wingrave (Henry Thomas) a tengerentúlról vesz fel egy dadust (Victoria Pedretti), aki a Bly-udvarházban fog vigyázni az elárvult unokaöccsére (Benjamin Evan Ainsworth) és unokahúgára (Amelie Bea Smith). A sztori természetesen nem áll meg ennyiben: ahogy az lenni szokott, hamar kiderül, hogy az Bly-udvarház sötétebb titkokat rejt, mint elsőre gondolnánk.

A Netflix eddigi leparább horrorsorozatára ráadásul már nem is kell sokat várnunk, hiszen a régivágású kísértethistóriaként leírható A Bly-udvarház szelleme már itt van a nyakukon: a teljes évad 2020. október 9-én debütál a Netflix kínálatában.

a bly udvar szelleme
A A Bly-udvarház szelleme hivatalos plakátja. Fotó: Netflix
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!