Eredetileg Könyvhétre jelent volna meg a Fumax gondozásában készülő, Neil Gaiman egyik novelláját adaptáló Smaragdzöld tanulmány című képregény magyar kiadása, de a rendezvény koronavírus miatti törlése szerencsére nem befolyásolja a kötet érkezését, hiszen már elő is rendelhető a kiadó webshopjában.

A történet olyan, mintha H. P. Lovecraft és a Sherlock Holmes karakterét kitaláló Sir Arthur Conan Doyle közösen írtak volna regényt: a 19 században játszódó sztori névtelen detektívje egy német nemes meggyilkolásának ügyén dolgozik, az ügy pedig túlmutat az ésszerűség határain, a szálak ugyanis egy olyan földöntúli, London utcáit kísértő jelenséghez vezetnek.

Smaragdzöld tanulmány újnak nem nevezhető történet, hiszen már 2003-ban megjelent a Shadows Over Baker Street című antológiában, és magyarul is olvasható a Törékeny holmik című novelláskötetben. Az írásból 2018-ban készült képregény, ami Rafael Scavone, Rafael Albuquerque és a többszörös Eisner-díjas Dave Stewart közös munkája.

neil gaiman képregény
Forrás: Fumax Kiadó

Ahogy az sejthető volt, a Fumax keménytáblás kiadásban jelenteti meg a nyolcvan oldalas képregényt, ami a cikkünk írásának pillanatában 3000 forintért rendelhető elő a kiadó webshopjában. Az áruházban ráadásul nemcsak emiatt érdemes körbenézni, hiszen az érkező kiadványok között már szerepel egy másik kultikus mű, a Transmetropolian gyűjtemény első kötete, ami elérhető lesz hagyományos és limitált kiadásban is.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!