A Mi vagyunk a medvék (Beartown) című svéd dráma az HBO Europe összes országában egyszerre debütál október 18-án, itthon az HBO GO kínálatában és a sima HBO műsorán egyszerre lesz látható a Fredrik Backman bestsellere alapján készült sorozat.

Az október közepén érkező, ötrészes Mi vagyunk a medvék azokról az álmokról szól, amik összekötnek egy kis közösséget, és azokról a titkokról, amik széttépik, továbbá arról, mekkora bátorság kell ahhoz, hogy az egyén szembeszálljon egy csoporttal, és láthatjuk annak következményeit, ahogyan a fiainkat neveljük.

A Beartown nevű kisváros nem a végtelen lehetőségek otthona, de amikor a helyi ifjúsági hokicsapat esélyessé válik az országos elődöntő megnyerésére, a települést elönti a remény. A maroknyi tizenéves fiúra nehezedő hatalmas teher aztán egy erőszakos cselekményhez vezet, ami traumatizál egy fiatal lányt, és fenekestül felforgatja a város életét. A gyanúsítgatások úgy terjednek el Beartownban, mint hullámok a tóban, és végül minden egyes helyi lakosra kihatnak.

A minisorozat a nemzetközi hírnévnek örvendő svéd szerző, Fredrik Backman bestsellerén alapul, ami magyarul Mi vagyunk a medvék címen, az Animus Könyvek gondozásában jelent meg. Backman, Az ember, akit Ovénak hívnak című bestsellerével lett világhírű, melyet a megjelenés óta 46 nyelvre fordítottak le és több, mint 12 millió eladott példánnyal büszkélkedhet. A sorozat rendezője a díjnyertes Peter Grönlund (GóliátDrifters), forgatókönyvírója az Emmy-jelölt Anders Weidemann (30 Degrees in February), továbbá Antonia Pyk és Linn Gottfridsson.

A Mi vagyunk a medvék forgatási munkálatai 2019 elején kezdődtek, olyan havas, jéghideg észak-svédországi helyszíneken, mint Gallivare, Overtornea, Haparanda, Kalix, Malmberget és Kiruna. A főbb szerepekben Ulf StenbergAliette OpheimTobias Zilliacus, Miriam Benthe és Oliver Dufaker látható. A történet kulcsszereplői persze a fiatal jéghokisok, azaz a Beartown-i Ifjúsági Hokicsapat, akiket a jégen már igencsak gyakorlott, ám kamera előtt most debütáló fiatalok alakítanak: Otto Fahlgren, Alfons Nordberg, Erik Lundqvist, Rasmus Karlsson és Najdat Rustom.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!