Az Epic Games digitális boltja újabb elképesztő akcióval várja felhasználóit, ugyanis ismét három játékot zsebelhetünk be egyetlen peták kicsengetése nélkül: az egyik a hackerkedős Watch Dogs 2, a másik a focicsapatokat menedzsmentelős Football Manager 2020, a harmadik pedig egy indie platformer, a Stick it To The Man! Az ajánlat mind a három program esetében szeptember 24-én délután öt óráig él.

Ahhoz, hogy ellenszolgáltatás nélkül megszerezhessük a játékokat, csupán az Epic Games áruházát kell felkeresni, ha esetleg eddig nem tettük, regisztrálni egy fiókot (de a Google fiók is használható a belépéshez), külön-külön ellátogatni a játékok adatlapjára, majd rábökni a képük alatt látható GET gombra. Ha ez megvan, a programok automatikusan hozzáadódnak a digitális játékkönyvtárunkhoz, a későbbiekben pedig bármikor szabadon letölthetjük őket és játszhatunk velük az Epic Games kliensprogramján keresztül.

Watch Dogs 2

Aki esetleg nem lenne képben: a 2016-ban megjelent Watch Dogs 2 játékmenete a klasszikus, GTA-szerű sandbox alapra épít – azaz adott egy hatalmas, szabadon bejárható terület (San Francisco), ahol különféle küldetéseket teljesítésével tudunk előrehaladni a történetben. Ugyanakkor a jelentős eltérés a Rockstar Games és a Ubisoft játéka között, hogy amíg az előbbi egy akció-kalandjáték, addig az utóbbi az akciózás helyett a lopakodásra, valamint a technikai eszközök (közlekedési lámpák, kamerák, drónok) meghackelésére épít.

Football Manager 2020

A 2019. végén megjelent Football Manager 2020-ban – ahogy azt a címe is sugallja – egy általunk választott focicsapat útjának egyengetése a feladatunk, de a FIFA vagy a PES sorozattal ellentétben a játszmák lejátszása helyett itt a kispadról figyeljük az eseményeket. Mondhatni amolyan edzői szerepet töltünk be. Aki még sosem találkozott a focis szériával, azok is bátran belekóstolhatnak a virtuális edzői szerepbe, ugyanis a Football Manager 2020 a korábbi epizódokhoz képest sokat egyszerűsödött, átláthatóbbá vált a kezelőfelület, ez pedig az újoncok számára is remek belépőt biztosít.

Stick It To The Man!

A harmadik ingyenes program ugyan kicsit szerényebb a többinél, a platformer-játékok kedvelőinek azonban kellemes pillanatokat tud okozni a 2013-ban megjelent Stick It To The Man! a bohókás koncepciójával és látványvilágával.  A papírkivágásos animációs filmeket idéző programban egy Ray nevű karaktert alakítunk, akinek az agyából egy spagettikéz nőtt ki, feladatunk pedig elmenekülni egy olyan bűntény elől, melyet nem mi követtünk el.

És ahogy az lenni szokott, már azt is megtudtuk, hogy jövő héten milyen ajándékkal vár majd minket az Epic Games Store: ez pedig nem más, mint a 2004-es RollerCoaster Tycoon 3 lesz, annak is Complete Edition kiadása.

Szerző: Kicsiny Marcián

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!