Clive Barker magyarul is megjelent Vérkönyvek (Books of Blood) című művét már több ízben megfilmesítettek, de idén októberben ismét érkezik egy feldolgozás, méghozzá egy egész estés pedig film formájában. 

A több különböző novellát tartalmazó Vérkönyvek antológia az angol szerző egyik legismertebb műve, amiben a Clive Barkertől megszokott kifacsart, torz, ugyanakkor lenyűgöző fantáziavilággal ismerkedhet meg az olvasó. A Hulura 2020. október 7-én érkező adaptációt eredetileg egy többrészes minisorozatként képzelték el, ám az alkotók végül úgy döntöttek, hogy egy hosszabb filmet készítenek belőle.

A Vérkönyvek pontos sztorijától egyelőre keveset tudni, de annyi már most bizonyos, hogy a készítők három vérfagyasztó történetet sűrítettek egybe, a legmélyebb félelmeinket megidézve. A film rendezője Brannon Braga, aki eddig olyan sorozatokon dolgozott, mint a Salem és a The Orville, a produceri munkálatokat pedig Seth MacFarlane vállalta magára, akinek a legnépszerűbb alkotása kétségkívül a Family Guy, ami 1999-ben indult hódító útjára.

A horror mindig is népszerű műfajnak számított, de a filmek terén abszolút felívelő tendenciát figyelhetünk meg az utóbbi időben: a Stephen King regények adaptációi világkorukat élik, Jordan Peele (Tűnj el!, Mi) rendező jóvoltából pedig a zsáner egészen új dimenziói tárultak fel az utóbbi években. A filmesek persze szeretik Barker műveit is: korunk egyik legismertebb horrorírójának több kultikus munkáját megfilmesítették az elmúlt évtizedekben, ezek közül a legismertebb a Hellraiser, de a Vérkönyvek egyik novellájából készült például a 2008-as Éjféli etetés (The Midnight Meat Train) is, Bradley Cooperrel és Vinnie Jones-szal a főszerepben.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!