Az elmúlt napokban igencsak felpörgött az élet a Disney+ streaming szolgáltatás kínálatába érkező Marvel-sorozatok környékén. Megjött a WandaVision első, igencsak szürreális előzetese, kiderült, hogy ki lesz a She-Hulk főszereplője, megtudtuk, hogy csak 2021-ben kerül a képernyőkre a The Falcon and the Winter Soldier, és arra is fény derült, hogy kik rendezik a Ms. Marvel egyes epizódjait.

Az már tavaly nyár óta nem titok, hogy valamikor a közeljövőben sorozatot kap a Marvel első muszlim szuperhőse, Kamala Khan, azaz Ms. Marvel – aki a nemrég megjelent Marvel’s Avengers videójátékban is kulcsszerepet kapott. A készülő szériával kapcsolatban már az is tudható, hogy a showrunner az a Bisha K. Ali lesz, akinek a neve főleg a Hulu-féle Négy esküvő és egy temetés kapcsán lehet ismerős. Nemrégiben pedig arra is fény derült, hogy kik fogják rendezni a sorozat egyes epizódjait.

Egyikük az indiai-amerikai származású Meera Menon, aki több világhírű sorozatnál állt már a kamera mögött, ilyen például a The Walking Dead, A Megtorló, a Titánok, vagy éppen a GLOW. Menom mellett rendezőként köszönthetjük továbbá az Adil El Arbi és Bilall Fallah párost is, akik legutóbb a Bad Boys – Mindörökké rosszfiúk című filmet tették le az asztalra. Rajtuk kívül a fedélzeten köszönthetjük továbbá a kétszeres Oscar-díjas, főleg a rövidfilmek világában jártas rendezőt, Sharmeen Obaid-Chinoy-t is. A nevek abszolút ígéretesek, és nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy az említett alkotók hogyan fogják életre kelteni Ms. Marvel kalandjait.

ms marvel
Fotó: Marvel Comics

Ha pedig valaki nem lenne képben a karaktert illetően, annak nagy vonalakban azt kell tudnia, hogy Ms. Marvel (civil nevén Kamala Khan) egy pakisztáni felmenőkkel bíró tinédzser, a Marvel első muszlim szuperhőse, aki először 2013-ban bukkant fel a Marvel képregényeiben, konkrétan a Captain Marvel 14. számában. Egy évvel később a fiatal szuperhős megkapta az első saját képregénysorozatát is. Ms Marvel az Embertelenek (Inhumans) közé tartozik, és alakváltó szupererővel bír, ami leginkább a Fantasztikus Négyes vezetőjének, Reed Richardsnak a képességeire emlékeztet, hiszen Kamala képes a testét és a végtagjait a kedve szerint formálni, mintha csak gumiból lenne.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!