Magunkat ismételjük, de nagyon izgalmas napok vannak mögöttünk, már ami a Disney+ streaming szolgáltatás kínálatába érkező Marvel-sorozatokat illeti. Jött WandaVision előzetes, megvan ki a She-Hulk főszereplője, részletek láttak napvilágot a Ms. Marvel szériáról, és most kiderült, hogy Nick Fury is megkapja a maga kisképernyős történetét.

Az információt a Variety szellőztette meg, és a lap tudni véli, hogy az ikonikus karaktert a sorozatban ezúttal is Samuel L. Jackson kelti majd életre. Habár magáról a várható történetről egyelőre semmi nem szivárgott ki, így azt sem tudjuk, hogy időrendileg mikor fog játszódni, viszont nagyon úgy tűnik, hogy az író nem más, mint Kyle Bradstreet (Mr. Robot), aki egyben a Nick Fury sorozat executive producere is lesz. Hivatalos megerősítés persze még nincs, hiszen a Variety megkeresésére eddig sem Jackson, sem a Disney képviselői nem reagáltak.

nick fury
Samuel L. Jackson Nick Fury szerepében. Fotó: Marvel Studios

Amennyiben a széria tényleg elkészül, úgy a többi újgenerációs Marvel-sorozathoz hasonlóan a Disney+ streaming szolgáltatás kínálatában lesz elérhető, a Marvel Studios gondozásában. A stúdió a filmek mellett már a kisképernyős szériákra is nagy komoly figyelmet fordít, hiszen jelen pillanatban már fél tucatnál is több új széria készül a Marvel műhelyében. Konkrétan a WandaVision, a The Falcon and the Winter Soldier, a Loki, a What if…?, a Hawkeye, a Ms. MarvelMoon Knight és a She-Hulk.

Ami Nick Fury karakterét illeti, a nézők legutoljára a Pókember: Idegenben című MCU-filmben találkozhattak vele, és a film végére kiderült, hogy sztori során a skrull Talos helyettesítette őt a Földön, felvéve az alakját. A stáblista utáni jelentből ugyanakkor kiderült, hogy a valódi Nick Fury eközben egy rejtélyes űrállomáson töltötte a napjait, amiről jelen pillanatban azt feltételezzük, hogy a S.W.O.R.D. bázisa – egy olyan szervezeté, aminek az a feladata, hogy megvédje a Földet a bolygón kívülről érkező fenyegetésektől.

Samuel L. Jackson először a 2008-as Vasemberben tűnt fel Nick Fury szerepében, egy stáblista utáni jelenetben, a S.H.I.E.L.D. igazgatójaként, majd ezt követően visszatérő szereplőjévé vált a Marvel-filmeknek. Legalább kilenc alkalommal bújt az ikonikus karakter bőrébe, és a készülő What if…? animációs sorozatban is a hangját kölcsönzi a sokak által kedvelt szereplőnek.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!