Nyáron érkezett meg a Netflixre a Transformers: War for Cybertron trilóga Siege című első évada, és máris annak örülhetünk, hogy megérkezett az Earthrise alcímű második szezon első előzetese, amiből kiderül, hogy az Autobotok és az Álcák mellett egy eddig ismeretlen frakció is létezik az alakváltó robotok világában.

Transformers: War For Cybertron Trilogy a Hasbro, a Rooster Teeth és a Netflix közös alkotása, ami a Transformers: Generation 1 dizájnt veszi alapul, de a sztori jóval sötétebb és komorabb, mint amit az eredeti rajzfilmben és a Marvel-féle képregényekben olvashattunk három évtizeddel ezelőtt. Az első évadban a Cybertronon dúló kegyetlen polgárháborúból kaptunk némi ízelítőt, és kiderült az is, hogy Megatron az Allspark (Örökszikra) segítségével akarja átformálni a megmaradt ellenfeleit, Optimus Fővezér pedig ennek elkerülése érdekében egy meglehetősen kétségbeesett lépésre szánta el magát.

A finálé láttán azt feltételeztük, hogy az alakváltók kalandjai a Földön folytatódnak, de a második évad, a Transformers: War For Cybertron – Earthrise előzetese arra enged következtetni, hogy erről szó sincs. Mindez persze lehet félrevezetés, simán előfordulhat, hogy mindössze a második szezon első epizódjából kaptunk jeleneteket, de jelen pillanatban simán benne van a pakliban, hogy a Bárka egyelőre még nem jut el a Földre.

Maga a kedvcsináló sokat nem árul el a ránk váró sztoriról, de az már biztos, hogy az Autobotok és az Álcák mellett felbukkan egy újabb frakció, a Mercenaries, akik az előzetes alapján Zsoldosok néven szerepelnek majd a magyar verzióban. Ha pedig már szóba került a fordítás, az Earthrise nálunk Földkelő lett, aminek így első blikkre nincs sok értelme…

Bár a Transformers: War For Cybertron a Generation 1 vonalon alapszik, a történet teljesen új, olyan sztori, amit korábban még sosem láthattunk, és az egyes karakterek múltját és személyiségét illetően is bőven akadnak változások. Az animációs széria ennek ellenére nagyon is érdemes a figyelemre, hiszen a hat részes első évad kifejezetten jól sikerült, a vizualitás és a cselekmény terén egyaránt, szóval ha valaki szereti a Transformers-univerzumot, és még nem látta a Netflixen elérhető szériát, annak mindenképpen érdemes pótolnia.

Hogy a teljesen váratlanul előzetest kapott második évad pontosan mikor érkezik, arról egyelőre nincs hivatalos információ, a kedvcsinálóból mindössze annyi derült ki, hogy a széria hamarosan elérhető lesz a Netflix kínálatában – ami akár azt is jelentheti, hogy még idén megkapjuk a(z általunk nagyon várt) folytatást.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!