Korábban már többször beszámoltunk az IKEA és a LEGO első közös termékcsaládjáról, a BYGGLEK-ről, aminek az egyik darabját már lehetőségünk adódott kipróbálni. Ezúttal pedig az árakat illetően vannak információink, hiszen kiderült, hogy itthon mennyit kell fizetni a különböző méretű tárolókért és az IKEA-exkluzív készletért.

Ha valaki esetleg még nem lenne képben: a BYGGLEK termékcsalád jelenleg három különböző méretű tárolót takar: adott egy 26 x 18 x 12 centis, létezik egy 35 x 26 x 12 centis, az utolsó pedig egy három darabos csomag, amiben egy 17 cm széles, 6 cm magas és 12,5 cm mély nagyobb dobozt, illetve két 13 cm széles, 6 cm magas és 8,5 cm mély tárolót találunk.

Ezek mellé vásárolható meg külön a 201, kifejezetten alap elemeket és két minifigurát tartalmazó LEGO 40357 – BYGGLEK készlet, ami a dobozokhoz hasonlóan csak az IKEA áruházakban lesz beszerezhető, méghozzá 2020. október 1-től.

Hivatalos magyar BYGGLEK árak:

  • Három darabos csomag: 3490 Ft
  • 26 x 18 x 12 centis tároló: 3990 Ft
  • 35 x 26 x 12 centis tároló: 4990 Ft
  • LEGO 40357 – BYGGLEK szett: 4990 Ft

Ahogy azt a korábbi cikkünkben írtuk, a BYGGLEK termékcsalád lényege, hogy ne csak egyszerű dobozok legyenek, amikben az alkatrészek tárolhatók, hanem olyan kiegészítők, amik kreatívan díszíthetők, de akár játék közben is használhatók. A tárolók tetejére simán lehet építeni, a LEGO alapfunkciójának hála mozgatás közben sem kell félni attól, hogy leesnek róla a dolgok, de simán dekorálhatjuk is ezt a felületet. Akár a tulajdonos neve is kirakható rajta kockákból – tényleg csak a fantázián múlik, hogy mire használjuk a fedelet. Ugyanez igaz a fogantyúkra is, amik nemcsak díszíthetők a különböző elemekkel, de segíthetnek abban is, hogy a tároló egy nagyobb építmény része legyen. Tapasztalataink alapján a tárolók egyedivé varázslása nemcsak a gyerekeknek lehet szórakoztató, de akár felnőtteknek is.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!