Végre kiderült, hogy mikor érkezik a Netflixre a méltán népszerű Cobra Kai sorozat harmadik évada, ráadásul emellé kaptunk egy rövidke kedvcsinálót, és egy olyan hír is érkezett, aminek egyértelműen örülni fognak a rajongók. 

Mielőtt rátérnénk az új információkra, gyorsan vegyük át, hogy pontosan mi is az a Cobra Kai. Szinte biztos, hogy mindenki hallott már a 80-as évek legnépszerűbb karatefilmjéről, ami kissé sablonos, de abszolút szórakoztató módon mutatta meg, hogy a harcművészet elsősorban a lelket edzi. Az 1984-ben debütált Karate kölyök remekül játszik a sportfilmek egyik alapmotívumával, miszerint az éppen aktuális sportban tapasztalatlan fiú/lány egy bölcs tanító hatására elkezdi komolyan venni az edzést, aminek hála végül önmagára is rálel, nem mellesleg győzelmet arat a teljesen más elveket képviselő ellenlábasa felett.

cobrai kai harmadik évad
Az eredeti Karate kölyök 1984-ből. Forrás: Columbia Pictures

Az eredeti Karate kölyök a maga idejében hatalmas siker volt (mi magunk is rongyosra néztük videókazettán), két folytatást is kapott, 1994-ben jött Az új karate kölyök, akkor már Hilary Swankkel a címszerepben, majd 2010-ben készült egy reboot Jackie Chan és Jaden Smith főszereplésével. Az első rész aztán 34 (!!!) év után kapott egy újabb folytatást, hiszen 2018-ban került fel az akkor még YouTube Red néven futó fizetős szolgáltatás kínálatába a Cobra Kai című széria, ami a Karate kölyök két főhősének, Daniel LaRussónak és Johnny Lawrence-nek a történetét meséli tovább, csak éppen közel három és fél évtizeddel később, méghozzá az eredeti színészek, Ralph Maccio és William Zabka főszereplésével.

Harmincnégy év kihagyás után folytatni egy történetet igencsak merész vállalkozás, de az alkotóknak ennek ellenére sikerült megugraniuk az igencsak magasra helyezett lécet. A kis költségvetésű, tíz részes sorozat nagyon beletalált: a fiatal szereplőknek (akik az utódokat alakítják) hála a tiniket célzó dráma megszólította azon korosztályt, akik jó eséllyel még nem is hallottak az eredeti Karate kölyökről, a visszatérő, felnőtt szereplők pedig biztosították a kötelező (és jól működő) nosztalgiát a 30-as/40-es nézők számára.

cobra kai
Johnny és Daniel 34 évvel később. Fotó: Netflix

Míg az egykori karate kölyök, Daniel LaRusso dúsgazdag autókereskedőként éli idilli életét feleségével és lányával, addig régi ellenfele, Johnny élete egy komoly kudarc: lecsúszóban lévő mindenesként tengeti napjait, teljesen elhidegülve a fiától. A sors persze úgy hozza, hogy a két férfi megint szembekerül egymással, ami oda vezet, hogy Johnny újra dódzsót nyit, azzal a céllal, hogy ismét felvirágoztatja a Cobra Kai nevet. Bár az elhatározás nemes, a múltat nehéz levetkőzni, és a két egykori ellenlábas rendre bajuszt akasztanak, néha önhibájukon kívül…

A sorozat első két évada a YouTube Red kínálatában volt látható, de a YouTube már nem volt érdekelt abban, hogy a szériából harmadik szezon is készüljön, így került át a sorozat a Netflixre, méghozzá 2020. augusztus 28-án. A széria azonnal a különböző országok nézettségi listáinak élére ugrott (Magyarországon is), rengeteg új néző fedezte fel magának, ráadásul az is biztossá vált, hogy a történet folytatódik, azaz lesz harmadik évad.

A Netflix a premierdátumról a napokban rántotta le a leplet: a Cobra Kai folytatása 2021. január 8-án érkezik a streaming szolgáltatás kínálatába, és ahogy azt már megszokhattuk, ezen a napon az új szezon összes része elérhetővé válik. A hír mellé ráadásul egy rövid egy kedvcsináló is érkezett, viszont ennek megtekintését a meglehetősen erős spoilerek okán csakis azoknak ajánljuk, akik már befejezték a második évadot.

A premierdátum bejelentésével ugyanakkor még nincs vége a jó híreknek, hiszen a videóból az is kiderül, hogy nem a harmadik évad lesz az utolsó, lévén a Netflix és a sorozat alkotói már javában dolgoznak a folytatáson, azaz biztos, hogy valamikor a jövőben a Cobra Kai még visszatér egy negyedik szezonnal.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!