Ha tetszett Guy Ritchie tavaly bemutatott gengszterparádéja, akkor van ok az örömre, hiszen az Úriemberek kifinomult maffiózói tévésorozat formájában térnek vissza, és a rendezői székben ezúttal is Ritchie foglal majd helyet. 

Guy Ritchie a felemásra sikerült kitérői (Arthur király, Aladdin) 2019-ben ismét visszatért a gyökereihez az Úriemberek című filmjével, megmutatva, hogy még mindig kiválóan ért a csavaros gengsztersztorikhoz. Ha valakinek esetleg kimaradt volna Ritchie legutóbbi alkotása, annak annyit érdemes tudni, hogy Mickey Pearsonról (Matthew McConaughey) szól, aki a brit arisztokráciával életre szóló barátságot kötve létrehozza Anglia legnagyobb marihuána-terjesztő hálózatát. Miután Mickey már a nyugdíjon gondolkodik, elkezdi keresni a kiugrási lehetőségeket, ám a dolog nem megy olyan egyszerűen, sőt egészen elképesztő bonyodalmakhoz vezet, többek olyan remek színészek közreműködésével, mint Michelle Dockery, Charlie Hunnam, Colin Farrell, Jeremy Strong és Hugh Grant.

Az Úriemberek sokak szerint Guy Ritchie nagy visszatérése lett, hiszen olyan filmet kaptunk, amit a rendezőtől korábban megszokhattunk: laza szövegek, még lazább és egészen elképesztő alvilági figurák, kellően csavaros sztori és ütős zenék. Bár Ritchie eredetileg sorozatként álmodta meg a történetet, végül nagyjátékfilm lett belőle, de egy friss bejelentés szerint megvalósulhat az eredeti elképzelés is.

Magáról a sorozatról jelen pillanatban még nagyon keveset tudni: annyi bizonyos, hogy a Miramax TV berkeiben készül, ráadásul Guy Ritchie írja és rendezi a szériát, amellett hogy a produceri teendőket is ellátja a filmen is dolgozó Ivan Atkinson és Marn Davies mellett. A szériának jelen pillanatban még csak becsült megjelenési dátuma sincs, így 2022-nél előbb aligha várható az érkezése,viszont  így még bőven van időnk újranézni a parádés filmet, és reménykedni abban, hogy az ott feltűnő sztárok valamilyen formában visszatérnek majd a kisképernyős változatban is.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!