Roald Dahl Boszorkányok című könyvének legújabb adaptációjához a semmiből érkezett előzetes, és az összeválogatott jelenetek alapján elmondható, hogy egy fekete humorral teli feldolgozás érkezik a mozikba október végén.

Az persze régen nem titok, hogy a Robert Zemeckis rendezte Boszorkányok-adaptáció gonosz főboszorkánya Anne Hathaway lesz, nagy ellenfelét pedig az Oscar-díjas színésznő, Octavia Spencer alakítja. A produkció mögött álló Warner Bros. stúdió pedig a napokban jelentette be, hogy az eredeti, koronavírus előtti tervek szerint október 9-én mozikba kerülő alkotás az Egyesült Államokban végül október 22-én debütál, méghozzá az HBO Max streaming szolgáltatás kínálatában. Ezzel szemben a világ számos pontján a film október 28-tól lesz látható a mozikban, a magyar premier időpontja pedig 2020. november 5.

Aki nem ismeri Roald Dahl eredeti történetét, annak annyit érdemes tudni, hogy főhőse egy hétéves kisfiú, aki nagymaájával egy nem várt gyűlésbe botlik: a nemzetközi banyatalálkozón egy meglehetősen eszelős terven dolgoznak a boszorkányok, hogy megszabadulhassanak az összes gyerektől a világon. A Karcsi és a csokigyárat is jegyző szerző regényéből már korábban is készült egy meglehetősen hátborzongató feldolgozás Anjelica Huston főszereplésével, ami nem egy álmatlan éjszakát okozott nekünk gyerekként.

Bár az Anne Hathaway főszereplésével készülő remake sokkal kevésbé lesz horrorisztikus, azért fekete humorban itt sem lesz hiány – erre Guillermo del Toro neve a biztosíték, aki másokkal karöltve dolgozott a forgatókönyvön. Hathaway és Octavia Spencer mellett a produkcióban feltűnik továbbá a zseniális Stanley Tucci is, aki többek között Az Éhezők viadalából és Az ördög Pradát viselből lehet ismerős sokak számára.

Roald Dahl Boszorkányok című regénye ráadásul magyarul is kapható a Kolibri Gyerekkönyvkiadó gondozásában, aki tehát kedvet kapott volna a kellemesen borzongató történet elolvasásához, még a Robert Zemeckis-féle adaptáció előtt bőven befejezheti.

boszorkányok
Forrás: Libri
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!