Egy érdekesebb információk látnak napvilágot a Marvel Studios és a Sony Pictures koprodukciójában, Tom Holland főszereplésével készülő Pókember 3-mal kapcsolatban. Nemrég kiderült, hogy Jamie Foxx visszatér Electro szerepében, a The Hollywood Reporter magazin pedig arról számolt be, hogy Benedict Cumberbatch is ott lesz a fedélzeten, természetesen Doctor Strange karakterét alakítva.

A The Hollywood Reporter a cikkében egyelőre meg nem nevezett forrásokra hivatkozva ír arról, hogy Benedict Cumberbatch még a főszereplésével készülő Doctor Strange and the Multiverse of Madness előtt visszatér a Marvel filmes univerzumába, méghozzá Tom Holland oldalán, az egyelőre cím nélküli 3. Pókember-filmben, ami a jelenlegi tervek szerint 2021. december 17-én kerül a mozikba. Doctor Strange feltűnése olyan szempontból egyáltalán nem meglepő, hogy Peter Parker mellett már a Pókember: Hazatérés és a Pókember: Idegenben során is feltűnt egy mentor (előbb Tony Stark, majd Nick Fury, akit valójában a skrull Talos személyesített meg), és a lap informácói szerint Strange is ilyen szerepet tölt majd be a produkcióban, aminek a forgatása elméletileg már idén októberben kezdetét veszi.

A karakter felbukkanása ugyanakkor újabb találgatásokra ad lehetőséget, egyben magyarázat lehet arra, hogy miképp szerepelhet a Pókember 3-ban a Jamie Foxx alakította Electro, aki először a 2014-es A csodálatos Pókemberben tűnt fel Andrew Garfield Pókemberének oldalán, egy olyan filmben, aminek – egyelőre – semmi köze a Marvel filmes univerzumához.

A Marvel Studios már a Bosszúállók: Végjáték és a Pókember: Idegenben kapcsán is kacérkodott a párhuzamos univerzumok lehetőségével, és Doktor Strange felbukkanása a Pókember 3-ban akár azt is jelentheti, hogy még azelőtt ízelítőt kaphatunk a multiverzumból, mielőtt a témát alaposabban körüljáró, 2022. március 25-én érkező, Sam Raimi rendezte Doctor Strange and the Multiverse of Madness a mozikba kerülne.

Mindez persze még csak találgatás a részünkről, hiszen sem a Sony, sem a Marvel nem kommentálta a The Hollywood Reporter értesülését, ugyanakkor tényleg egyre több jel mutat arra, hogy ideje megbarátkozni a különböző univerzumok, és a köztük átjáró szuperhősök és szuperbűnözők gondolatával. Amivel persze semmi baj nincs, hiszen ez egészen elképesztő távlatokat nyit a szuperhősfilmek világában. És itt érdemes megjegyezni, hogy a Warner Bros. ezen a téren már egy utcahosszal a Marvel Studios és a Sony előtt jár, hiszen ők már hivatalosan is bejelentették, hogy a The Flash-filmben összeugrasztanak különböző filmes univerzumokat: a készülő produkcióban nemcsak Ben Affleck tér majd vissza Batman szerepében, de a Tim Burton rendezte filmek Sötét Lovagja, Micahel Keaton is.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!