A napokban robbant a hír miszerint az Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány főszereplője, Zac Efron játszhatja el Andrew McGee-t a Stephen King azonos című regánye alapján készülő Tűzgyújtó új adaptációjában.

Idén 40 éve, hogy a horror műfajának koronázatlan királya, Stephen King megírta a Tűzgyújtó című regényét, amit sokan ugyan a híres szerző gyengébb történetei közé sorolnak (elsősorban borzasztóan túlírt szöveg miatt), de kétségtelenül ez az író egyik legismertebb műve. ami részben annak is köszönhető, hogy a sztoriból 1984-ben film készült Drew Barrymore főszereplősével. A boszorkánylány, Carrie történetével erős párhuzamot mutató történetben egy hétéves kislány, Charlie a főszereplő, aki pusztán az akaratával képes tüzet gyújtani.

King munkái napjainkban is töretlen népszerűségnek örvendenek, a tévében és a moziban sorra tűnnek fel a munkái alapján készülő filmek és sorozatok (elég csak a Végítéletre gondolni), így nincs abban semmi meglepő, hogy 36 év után újabb adaptáció készül a Tűzgyújtóból. A film a Universal Pictures, a Blumhouse és a Weed Road közös projektje, a rendező Keith Thomas (The Vigil), míg a forgatókönyvért Scott Teems (Halloween Kills) felel.

Habár arról még nincs információ, hogy ki lép majd Drew Barrymore örökébe, de a Variety magazinnak köszönhetően azt már tudjuk, hogy a Szerelmes hangjegyek egykori tinisztárja, Zac Efron szerepel a produkcióban. A színész az utóbbi időben már többször bizonyította, hogy túlnőtt a nyálas szépfiú szerepkörén, és a Tűzgyújtó is alkalmas lehet arra, hogy újabb bizonyítékát adja a tehetségének. Efron a címszereplő apját, Andrew McGee-t alakítja, aki menekülni kényszerül otthonából, mivel a Műhely (az amerikai kormány titkos szerve) meg akarja kaparintani a különleges képességekkel megáldott/megvert kislányát.

zac efron tűzgyújtó
Zac Efron, mint Ted Bundy Fotó: Big Bang Media

Hogy az új Tűzgyújtó mikor kerülhet a mozikba, arról egyelőre nincs semmilyen hivatalos információ, legjobb tudomásunk szerint még a forgatás sem kezdődött el, szóval 2022 előtt aligha lesz lehetőségünk jegyet váltani rá.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!