William Joyce gyerekkönyvéből a Coraline karakterdizájnere és a Pókember: Irány a pókverzum egyik rendezője készít családi minisorozatot a Netflix számára.

A Netflix legújabb családi sorozatát William Joyce 2016-ban megjelent Ollie’s Odyssey című könyve ihletett, amiben egy kézzel készült gyerekjáték, Ollie küzdelmét követhetjük végig, aki egy vidéki házikóban keresi gazdáját, egyúttal egy olyan kisfiúval, név szerint Billyvel is megismerkedhetünk, aki éppen most veszítette el legjobb barátját. Billy és az édesanyja által készített játék története végül egy epikus kalandban forr össze, ahol le kell győzniük a rájuk leselkedő veszélyeket, többek között a Játékvilág gonosztevőjét, a bohóckirály Zozót.

A négy darab negyvenöt perces epizód írója Shannon Tindle, aki a Neil Gaiman könyvéből készült Coraline és a Kubo és a varázshúrok kapcsán lehet ismerős – ez utóbbit többen az elmúlt évek legjobb animációs filmjeként tartják számon. A Lost Ollie rendezői feladataiért pedig a Pókember: Irány a pókverzum egyik direktora, Peter Ramsey felel, aki az említett szuperhősös animációs filmért egy Oscar-díjat is bezsebelhetett. A rendező egyébként nem most először adaptál William Joyce kötetet, hiszen a 2012-es Az öt legenda című meséje szintén az író tollából származó The Guardians of Childhood könyvsorozatán alapszik.

Lost Ollie
Fotó: Atheneum Books

Elnézve a készítők névsorát, nincs okunk a panaszra, hiszen mind Tindle, mind Ramsey bizonyított már a minőségi, családoknak szánt tartalmak terén. Ha valaki azonban mégis kételkedne, akkor további bizodalomra adhat okot, hogy a sorozat egyik executive producere az a Shawn Levy, aki a Stranger Things kapcsán rendezői feladatokat látott el.

Érdekesség továbbá, hogy Teddy Biaselli, a Netflix családi sorozatainak és filmjeinek felelőse egy blogbejegyzésében arról írt, hogy már négy éve dolgozik a Lost Ollie-n, ez volt ugyanis az egyik első projektje, amit megvásárolt, amikor a streamingszolgáltatóhoz csatlakozott: “Ez olyan veszteségről szóló történet, amelyhez kortól függetlenül kapcsolódni tudunk“.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!