Korábban már kaptunk egy kis ízelítőt az idén érkező Végítélet minisorozatból, ami Stephen King azonos című regényén alapul, de most végre megérkezett az első komolyabb előzetes, amit látva alig várjuk, hogy végre képernyőkre kerüljön a széria.

The Stand, vagy ahogy itthon ismerjük a Végítélet Stephen King 1978-as regénye: egy katonai támaszpontról elszabaduló vírus elképesztő gyorsasággal terjed, senki nem tudja megállítani, és a Föld lakosságának jelentős százaléka a fertőzés áldozata lesz. Akadnak azonban immúnis emberek, akik két táborra szakadnak, és előbb-utóbb elkerülhetetlenné válik, hogy összecsapjanak. A Végítélet egy kifejezetten vaskos eposz a jó és a gonosz biblikus harcáról, és kétségtelenül King munkásságának az egyik legmeghatározóbb darabja.

A regényt már másodszor adaptálják a kisképernyőre, és az új változat ezúttal tíz epizódos lesz. King ezúttal is közreműködött a széria elkészítésében, ráadásul még egy kibővített befejezést is írt a szériához, amiből kiderül, hogy mi történik a túlélőkkel, miután szembenéztek a széria főgonoszának számító Randall Flagg-gel és az általa verbuvált emberekkel. Meglepő, ugyanakkor izgalmas döntésnek tűnik továbbá, hogy Benjamin Cavell (Justified – A törvény embere) mellett az egyes epizódok rendezéséért az a Josh Boone felelt, akinek a Csillagainkban a hiba című filmet, és az Új mutánsokat köszönhetjük.

A szereposztás impozáns: James Marsden (Westworld) lesz Stu RedmanAlexander Skarsgård (True Blood) kelti életre Randall Flagg karakterét, Amber Heard (Aquaman) játssza Nadine Cross-t, Odessa Young (A Million Little Pieces) lesz Frannie GoldsmithHeather Graham (Boogie Nights) kapta Rita Blakemoor szerepét, Henry Zaga (13 Reasons Why) pedig Nick Andros bőrébe bújik. A sorozatban feltűnik még Marilyn MansonWhoopie Goldberg pedig a 108 éves, a jó oldalon álló embereket összegyűjtő Abagailt alakítja.

A sorozat az Egyesült Államokban a CBS All Access stremingszolgáltató kínálatában lesz elérhető, méghozzá december 17-től, arról ugyanakkor nincs információnk, hogy Magyarországon bemutatják-e az új Végítélet sorozatot.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!