A Sony még június elején jelentette be, hogy a PlayStation 5 megjelenésével párhuzamosan új Pókember-játékot kapunk, méghozzá Miles Morales főszereplésével, ugyanakkor egy friss kedvcsináló videó tanulsága alapján nem a címszereplő lesz az új hálószövős kaland legnagyobb sztárja, hanem Spider-Cat.

A GameInformer videójátékos magazin ehavi fő témája a november 12-én megjelenő Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, ami a 2018-as Marvel’s Spider-Man önállóan futtatható kiegészítője, méghozzá a Peter Parkernél ifjabb Miles-szal a főszerepben. A lap számos érdekességet közölt a PlayStation 5-re és PlayStation 4-re egyaránt megjelenő játékról, és az egyik általuk közzétett videóból kiderült, hogy a program igazi sztárja valójában nem is a címszereplő, hanem Spider-Cat, azaz Pókmacska. Na jó, egy kicsit azért túlzunk, de a játékkal kapcsolatos legújabb információ teljesen bearanyozta a napunkat.

spider-cat
Spider-Cat a képregényben. Fotó: Marvel Comics

Ha esetleg valaki nem lenne képben Pókmacskával kapcsolatban, az nem a véletlen műve, hiszen a karakter hiába része a Marvel képregényes kánonnak, a felbukkanása igencsak rövid életű volt. Spider-Cat a Spider-Island: I Love New York City #1 című képregényben szerepelt először, a Föld-999 néven ismert párhuzamos univerzum lakójaként, ahol – nem vicc – pókemberes maszkban, pókemberes képességek birtokában járta New York városát. A Dan Slott-féle Spider-Verse történet során aztán újra felbukkant az Amazing Spider-Man (Volume 3) hetedik számában, ahol szomorú módon véget is ért a pályafutása.

Pókmacska novemberben viszont visszatér, hiszen a GameInformer videója szerint ő is szerepet kapt a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales videójátékban. Habár a részletek még nem teljesen világosak, de a közzétett jelenetek alapján nagyon úgy tűnik, hogy Miles egy küldetés során visszajuttatja a gazdájának a Pókember névre hallgató cicát, aki aztán valamilyen módon a főhős társa lesz – legalábbis erre utal a fenti videó utolsó pár másodperce.

Az új Pókember-játékban az elődjéhez hasonlóan lesznek különleges képességeket biztosítő, eltérő ruhák a főszereplőnk számára, és nekünk az a tippünk, hogy a videóban látható, kabátos/hátizsákos kosztüm ezek egyike, és a hacukához tartizó különleges képesség az lesz, hogy a hátizsákban rejtőző cica segít majd nekünk a küzdelmek során. Ez persze jelen pillanatban még csak puszta találgatás, de amennyiben tényleg így lesz, úgy szinte biztos, hogy mi ezzel a speciális kosztümmel fogjuk végigtolni a játékot!

spider-cat
A Bosslogic máris saját posztert készített a sztárcicának. Fotó: Bosslogic
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!