Most először jelenik meg képregény formájában George Orwell világhírű disztópikus története, az 1984, amit október végétől már magyar nyelven is olvasható lesz. 

Talán senkinek sem kell bemutatnunk George Orwell regényét, az egyik legtöbbet idézett (és napjainkban egyre relevánsabb) disztópikus történetet, ami először 1949-ben jelent meg az Egyesült Királyságban. Az 1984 az elmúlt hét évtizedben olyan karrier futott be, hogy általában még azok is tisztában vannak az orwelli víziói lényegével, akik soha nem olvasták a művet. A szerző cseppet sem derülátó regénye olyan, napjainkban is közszájon forgó szavakat honosított meg, mint a gondolatrendőrség, a mindent látó nagy testvér vagy a 101-es szoba.

Ha belegondolunk, hogy az idén 71 éves regény milyen elképesztő pályát tudhat maga mögött, kicsit meglepő, hogy egészen mostanáig nem készült belőle rajzolt adaptáció. Viszont ahogy mondani szokták, ami késik, nem múlik: Fido Nesti brazil művész jóvoltából már képregény formájában is olvasható George Orwell kortalan története Óceánia rémuralmáról, és a Helikon Kiadónak köszönhetően a kötet még az ősz folyamán magyarul is megjelenik. Nesti amúgy grafikus, immár 25 éve van a pályán, és olyan magazinoknak is dolgozott, mint a The New Yorker, a Rolling Stone, a Runner’s World, vagy éppen a Playboy.

1984-képregény
Forrás: Helikon kiadó

A képregény megjelenésére sokat ráadásul már nem kell várni, lévén a kiadó ígérete szerint már október végén, egészen pontosan 30-án megjelenik az ígéretesnek tűnő képregény. Ha valaki semmiképpen nem szeretne lemaradni róla, ide kattintva, akár elő is rendelheti.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!