Azt már eddig is tudtuk, hogy a következő Mad Max-filmben A harag útjában megismert Furiosa lesz a főszereplő, de nemrégiben végre az is kiderült, hogy Charlize Theron után ki játszhatja el a karakter fiatal énjét az előzményfilmben.

Egy ideje nem érkeztek konkrétumok a régóta tervezgetett újabb Mad Max-filmről, amiről mostanáig csak annyit lehetett tudni, hogy A harag útjában debütált Furiosa lesz a központi karaktere, az ő múltjáról fog szólni. Mivel Charlize Theron nem játszhatja el a karakter fiatalabb verzióját, így már hónapok óta ment a spekuláció, vajon, ki lesz a színésznő „utódja”.

A találgatásoknak vége, hiszen a Variety magazin értesülései szerint Anya Taylor-Joy bújhat a fiatal Furisoa bőrébe. A színésznő a 2015-ös A boszorkány című horrorfilmben hívta fel magára a figyelmet, később pedig olyan alkotásokban szerepelt, mint a pszichothriller Széttörve, annak folytatása, az Üveg, de játszott még a Jane Austen azonos című regényéből készült Emmában is, az Új mutánsokban láthattuk, legújabb munkája pedig a Queen’s Gambit című minisorozat, ami október 23-án debütál a Netflixen.

anya taylor joy
Anya Taylor-Joy a Queen’s Gambit című minisorozatban. Fotó: Charlie Gray / Netflix

És nem a feltörekvő Taylor-Joy az egyetlen ismert színész a stáblistán, hiszen az előzményfilmben igazi sztárparádéra számíthatunk. A készülő produkcióban szerepet vállalt a Marvel Filmuniverzum Thorját megszemélyesítő Chris Hemsworth, valamint a díjnyertes Watchmen-sorozatból ismert Yahya Abdul-Mateen II. Az ugyanakkor még nem tudható, hogy a két színész milyen szerepekben bukkannak majd fel.

A rendezői székbe ezúttal is George Miller ülhet, aki társíróként és producerként is jegyzi a filmet. A forgatókönyv elkészítésében ismét szerepel vállal Nick Lathouris, aki a Mad Max: A harag útján is dolgozott íróként. Visszatér továbbá Colin Gibson produkciós tervező, Margaret Sixel vágó, Ben Osmo hangmérnök és Lesley Vanderwalt sminktervező is – őket mind Oscar-díjjal jutalmazták az előző Mad Max-film készítése során nyújtott teljesítményükért.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!