Érkezik a Frankenstein menyasszonya új adaptációja, Bride címen, méghozzá Scarlett Johansson főszereplésével. Az ideálisnak megalkotott feleség egyszer csak elutasítja alkotóját, és elmenekül egy olyan világba, ami szörnyetegként tekint rá.

Már alig várjuk, hogy láthassuk Scarlett Johanssont az önálló Fekete Özvegy-filmben, ami kétségkívül a koronavírus egyik nagy vesztese lett, hiszen normális körülmények között már májusban látnunk kellett volna, erre úgy néz ki, hogy csak jövő tavasszal kerülhet majd a mozikba. A kevésbé kellemes hírek mellett, azért akadnak jók is, például a Sebastián Lelio rendezésében készülő Bride című kapcsán, amiben Johansson ismét főszerepet játszik.

A történetről egyelőre csak nagyon keveset tudni, de az a kevés kifejezetten jól hangzik: egy tökéletes, mesterségesen létrehozott menyasszony a központi karakter, aki megszökve alkotójától, felfedezi a körülötte lévő, olykor kegyetlen világot, egyúttal megtalálja saját identitását, és emellett megismeri az önmagában rejlő erőt.

scarlett johansson bride
Scarlett Johansson Fekete Özvegy szerepében. Fotó: Marvel Studios

Az Oscar-díjas Sebastián Lelio (Egy fantasztikus nő, Gloria) nemcsak rendezőként, de forgatókönyvíróként is részt vesz a Bride munkálataiban, Lauren Schuker Blum és Rebecca Angelo közreműködésével – ők a Ryan Gosling főszereplésével készülő Wolfman kapcsán lehetnek ismerősek. A film producerei Jonathan Lia és Scarlett Johansson, és a színésznő azt nyilatkozta, hogy már éppen ideje volt, hogy a klasszikus antihősnő kilépjen a férje árnyékából, és emancipálódjon.

A Bride az Apple és az A24 közös produkciója, és ha valaki kiváncsi rá, hogy a két cég együtt mire képes, annak érdemes megnéznie a Sofia Coppola rendezte Felkeverve című filmet, amiben Bill Murray és Rashida Jones alakítják a főszerepeket – az alkotás október 23-tól streamelhető az Apple TV+ szolgáltatáson keresztül.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!