A Deadline magazin értesülései szerint a legújabb Star Wars-trilógiából is ismert Oscar Isaac lehet a tavaly bejelentett, a Disney+ streaming szolgáltatás kínálatába érkező Moon Knight sorozat főszereplője.

A Deadline-hoz eljutott pletykák szerint Oscar Isaac már előrehaladott tárgyalásokat folytat a Marvel Studios-szal, méghozzá arról, hogy ő legyen a Kevin Feige által tavaly bejelentett Moon Knight széria címszereplője. Az információt persze érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen néhány hete mi is megírtuk, hogy a Sötét árvák (Orphan Black) című sorozatból ismert Tatiana Maslany kapta a szintén Marvel-féle She-Hulk főszerepét, viszont a színésznő ezt később cáfolta. A Marvel Studios egyelőre nem kommentálta az értesülést, így könnyen elképzelhető, hogy csak egy újabb elszabadult, de valóságot nélkülöző pletykáról van szó.

moon knight
Oscar Isaac a legújabb Star Wars-trilógiában, Poe Dameron szerepében. Fotó: Disney

Az ugyanakkor már biztos, hogy az sorozat fő írója Jeremy Slater, aki a Netflixnek készült Esernyő Akadémia (Umbrella Academy) adaptációjáért is felelt, és ez alapján bátran kijelenthető, hogy abszolút jó kezekben van a ránk váró történet.

Aki nem lenne képben Moon Knight (civilben Marc Spector) karakterével kapcsolatban, annak azt érdemes tudnia, hogy a különleges hőst Doug Moench és Don Perlin alkották meg 1975-ben, az első felbukkanására pedig a Werewolf by Night 32. számában került sor.

A figura különlegessége, hogy skizofréniában szenved, ugyanakkor több szempontból hasonlít Batmanre, hiszen komoly vagyonnal rendelkezik, kiváló detektív, és egyaránt otthonoson mozog a küzdősportok és a lőfegyverek világában. A képregényekben egy időben rendelkezett szupererővel (emberfeletti erő, sebesség és ellenállóképesség) is, de az aktuális történetekben csak a felszerelésére, a nyomozói képességeire és a saját testi erejére hagyatkozik. Hogy a sorozatban Moon Knight milyen módon fog megjelenni, lesznek-e különleges képességei, az egyelőre kérdéses, ahogy az is, hogy a széria mikor érkezik meg a Disney+ kínálatába.

Moon Knight csupán egyike a Marvel által korábban bejelentett megannyi sorozatnak: emellett olyan szériák érkeznek majd a közeljövőben, mint a WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier, a Loki, a What if…?, a Hawkeye, a Ms. Marvel és a She-Hulk. Ezen kisképernyős alkotások mind megegyeznek abban, hogy sok korábbi Marvel sorozattal ellentétben szorosan kapcsolódnak a Marvel filmes univerzumához, valamilyen módon kötődnek a már látott, vagy a jövőben érkező filmekhez, olyannyira, hogy a szereplők tekintetében átjárás is lesz a kisképernyős és nagyvásznas sztorik között.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!