Végre megérkezett a második évad a The Mandalorian sorozatból, és az első epizód nemcsak hosszabb az átlagosnál, de tele van akcióval, továbbá utalásokat is rejt a Star Wars-filmekkel kapcsolatban. Ebből mutatjuk most a kedvencünket, de kicsit spoileresek leszünk, szóval ha valaki nem akarja a történet egyetlen morzsáját sem előre ellőni magának, az inkább ne folytassa az olvasását.

A The Mandalorian második évadának első részében főhősünk és a gyermek visszatérnek a Tatooine bolygóra, ahol Mando ideiglenes szövetséget köt a Timothy Olyphant alakította, Cobb Vanth nevű karakterrel. A két férfi a sztori egy pontján rövid utazásra indulnak, a mandalóri páncélban feszítő főszereplő az első évadban már látott speeder bike-on, míg Cobb egy meglehetősen szedett-vedett, de azért hasonló járgányon.

the mandalorian
Cobb Vanth járgánya elég ismerős valahonnan. Fotó: Disney+

Az első részben található kedvenc utalásunk (vagy ha úgy jobban tetszik, easter eggünk) pedig pont ez a járgány, mert ha alaposabban megnézzük, akkor rögtön kiderül, hogy a tákolmány hajtóműve pont ugyanolyan, mint Anakin Skywalker versenyfogatának hasonló részegysége (amiből a gép egész pontosan kettővel rendelkezett) A baljós árnyak című Star Wars-filmből.

the mandalorian
Láttuk mi már ezt korábban… Fotó: Disney+

Habár a Cobb által használt jármű hajtóműve eléggé meg van buherálva és itt-ott ki van egészítve, de az orra, az oldalán található narancssárga panelek és hátsó része alapján szinte azonnal beazonosítható, hogy ez bizony ugyanolyan, mint amilyet Anakin is használt.

Azt ugyan nem állítjuk, hogy az új részben szereplő hajtómű egyike azoknak, amit a későbbi Darth Vader épített a gépébe, de igazából ezen sem lepődnénk meg, hiszen mégiscsak a Tatooinon járunk, és ki tudja, hogy mi lett a versenyfogattal, miután az akkor még kisfiú Anakin megnyerte a versenyt, és elhagyta a bolygót Qui-Gon Jinn, Padmé és Obi-Wan társaságában.

podracer
Fotó: Lucasfilm

Az első részt persze nemcsak emiatt érdemes megnézni: az új epizód ötven perces (ez közel duplája a szokásosnak), tele van akcióval, a CGI-jal sem spóroltak, tök jó western hangulatot áraszt, és még egy titokzatos idegen is felbukkan benne, akinek a személyazonosságáról egy másik cikkben értekeztünk kicsit bővebben.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!