Ezt is megértük: eljött október 30., és ezzel együtt felkerült a Disney+-ra a The Mandalorian második évadának első része, ami az eddig megszokottak helyett 50 perces játékidővel büszkélkedhet, és az epizód végén még egy rejtélyes alak is felbukkan. Cikkünkben arról írunk, ki lehet ez a figura, szóval akinek még nem volt lehetősége megnézni az új részt, az egyelőre ne olvason tovább.

A The Mandalorian második évad nagyjából ott veszi fel a fonalat, ahol az első évad véget ér, főhősünk küldetése, hogy eljuttassa a gyermeket (Baby Yoda) a Jedi néven ismert „varázslókhoz”, de találnia kell legalább még egy mandalórit, hogy a nyomukra bukkanhason. Egy tipp nyomán Mando ismét a Tatooinon találja magát, hiszen egy elfeledett városkában állítólag megtalálhatja azt, akit keres. A helyszínre érve ugyanakkor nem pont az történik, amire hősünk számított, cserébe a nézőknek elakad a lélegzete, hiszen a Timothy Olyphant alakította új karakter, Cobb Vanth a legendás Boba Fett páncélját viseli.

Mando természetesen rögtön magáénak akarja a különleges vértet, de Cobb ellenáll, és az elkerülhetetlennek tűnő párbajt csak egy különleges lény felbukkanása akadályozza meg. A helyieket fenyegető „sárkány” feltűnése szövetségeseket kovácsol a pár pillanattal korábban még farkasszemet néző karakterekből, akik nem sokkal később még a Tuskenekkel is kénytelenek szövetkezni, hogy elpusztítsák a homokos talajban élő és közlekedő szörnyet. Ez az ára ugyanis annak, hogy Boba Fett páncélja hősünkhöz kerüljön.

A kifejezetten látványos, western-filmeket idéző folytatásban az újkelető szövetség némi tervezést és próbálkozást követően végül győzedelmeskedik a préda felett, Mando megszerzi a páncélt, majd visszaindul a Razor Cresthez, hogy elhagyja a bolygót. Az epizód viszont egy rejtélyes alak felbukkanásával ér véget, aki a távolból figyeli az események végkimenetelét. A kérdés pedig az, hogy ki lehet ez a bizonyos karakter. A második évad első része erre nem ad konkrét választ, de nekünk van egy meglehetősen biztosnak tűnő tippünk.

jango fett
Temuera Morrison A Klónok támasaása című filmben, Jango Fett szerepében. Fotó: LucasFilm

Az utolsó másodpercekben látjuk a szereplő arcát, és azonnal kiderül, hogy a rejtélyes figurát Temuera Morrison alakítja. Hogy ki ő? Ő volt Jango Fett A klónok támadása című Star Wars-filmben. Ugye Jango Fett genetikai kódja alapján készültek a Klónháború katonái, ezért az összes klón ugyanúgy néz ki, mint ő. Jango emellett Boba Fett „apja”: Boba a férfi nyers klónja, bárminemű génmódosítás nélkül, aki szintén ugyanúgy néz ki mint Jango. Ha pedig az epizód végén feltűnő karakter is Jango Fett kiköpött mása (csak jóval öregebb kiadásban), akkor az két dolgot jelenthet: vagy egy klónról van szó (mondjuk Rex?), vagy a Sarlacc gyomrából kiszabadult Boba Fettről. Mi az utóbbira tippelünk, már csak azért is, mert Timothy Olyphant és Temuera Morrison felbukkanásával minden korábbi pletyka beigazolódni látszik.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!