Felsírnak a pénztárcák: kiszivárogtak a netre az első képek a Szellemirtók (Ghostbusters) vonalat bővítő LEGO 10274 készletről, amiből a legendás jármű, az ECTO-1 lesz megépíthető, méghozzá kétezernél is több alkatrészből.

Hivatalos bejelentés ugyan még nincs, de a LEGO Bricknews Instagram oldal jóvoltából már megcsodálható a LEGO 10274 készlet, amiből a Szellemirtók-filmek ikonikus járműve, az ECTO-1 építhető meg. Pletyka szinten már jó ideje tudni a készlet létezéséről, de mostanáig képek még nem nagyon kerültek elő a doboz alapján méretes, és kifejezetten részletes szettről.

lego 10274 ghostbusters
Fotó: LBN/Latest Lego News Here / Instagram

A most kiszivárgott fotók alapján kijelenthető, hogy a LEGO 10274 az idén indult LEGO Adult termékcsaládot bővíti, és az ECTO-1 összesen 2352 alkatrészből lesz megépíthető. Hogy minifigurák lesznek-e mellé, az még kérdéses, a dobozról készült képeken egy sem szerepel.

lego 10274 ghostbusters
Fotó: LBN/Latest Lego News Here / Instagram

A fotók alapján az is egyértelmű, hogy az új Ghostbusters szett az eredetileg idénre tervezett, de végül 2021-re halasztott Ghostbusters: Afterlife (magyar címe: Szellemirtók – Örökség) mellé készült, a járgány ezen filmben látható verzióját rakhatjuk majd össze. Erre utalnak a modell rozsdafoltjai, de a doboz hátoldalán jól láthatók a filmből származó jelenetképek, továbbá az is, hogy az ECTO-1 tartalmaz olyan funkciókat, amikkel először csak az új (az eredeti két rész folytatásának számító) filmben találkozhattunk volna. Jó eséllyel a Ghostbusters: Afterlife premierjének elcsúsztatása vezetett oda, hogy a LEGO még hivatalosan nem jelentette be a készletet, de nagy a valószínűsége, hogy az elkövetkezendő napokban erre is sor kerül.

Még több LEGO:

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!