Jó ideje tudható, hogy az idei LEGO Harry Potter készletek sora még nem ért véget, hiszen pletyka szinten már hetekkel ezelőtt kiszivárgott, hogy a Szörnyek szörnyű könyve is megépíthető lesz a dán játékgyártó alkatrészeiből. Habár minden részlet még nem világos a készlettel kapcsolatban, hivatalos képek már vannak egy ideje, és már az is tudható, hogy a szett milyen extra funkciókkal rendelkezik.

A LEGO Harry Potter 30628 Monster Book of Monsters készletből a Varázsvilág jól ismert kötete, a Legendás lények gondozása óra kötelező olvasmánya, a Szörnyek szörnyű könyve építhető meg. Az egyelőre nem tisztázott, hogy mikortól lesz megvásárolható és mennyiért (ha egyáltalán lesz erre lehetőség), de az biztos, hogy összesen 320 elemből állítható össze, jár mellé egy Draco Malfoy minifigura (ami elég érthetetlen választás a LEGO részéről), maga a kész építmény pedig 12,5 centiméter széles.

A kockákból megépíthető könyvnek ráadásul van egy extra tulajdonsága is: kinyitni ugyan nem lehet, de egyedi mechanikával rendelkezik, kerekek vannak az alján, és ha elkezdjük tologatni valamilyen felületen, akkor a kötet szája mozogni kezd – akár csak a filmekben!

Amit a LEGO Harry Potter 30628 Monster Book of Monsters készletről még tudni lehet, hogy október 15. és november 15. között Sanghajban, a LEGOLAND Discovery Centerben ajándékként adják minden 1399 jüan (65 ezer forint) feletti vásárlás mellé. Ez alapján simán elképzelhető, hogy a szett a világ többi pontján sem kerül hagyományos kereskedelmi forgalomba, csak úgy lesz megszerezhető, ha megfelelő értékben vásárolunk a promóciót meghirdető üzletekben. Hamarosan valószínűleg minden kiderül.

MÉG TÖBB LEGO ÉS HARRY POTTER:

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!