November 5-én debütált a Netflix legújabb misztikus sorozata: a Paranormális esetek a hatvanas évekbe kalauzolja a nézőt, a középpontban pedig egy olyan hematológus áll, aki a szkepticizmusa ellenére is természetfeletti ügyek nyomába ered. 

Az Ahmed Khaled Tawfik egyiptomi szerző Ma Waraa Al Tabiaa című könyvsorozatán alapuló sorozatban egy orvos, Refaat Ismail (Ahmed Amin) történetét követhetjük nyomon, aki különböző paranormális események hatására kénytelen átértékelni a tudományon alapuló világnézetét. A magyarul Paranormális esetek (eredetiben Paranormal) címet kapó szériában a főhőst kollégája, Maggie (Razane Jammal) segíti, és közös igyekeznek magyarázatot találni a múltban gyökeredző különleges, nem egyszer elég félelmetes történésekre.

A Netflix az utóbbi években egyre nagyobb hangsúlyt fektet az Egyesült Királyságon és az Egyesült Államokon kívül készült sorozatokra (gondoljunk csak a nagysikerű, eredetileg német Darkra), és ezen törekvés része a Paranormális esetek is, ami Egyiptomban készült.

A hat epizódot számláló első évad november 5-én debütált a Netflix kínálatában, és a Paranormális esetek a fenti előzetes alapján ígéretes darabja lehet a szolgáltatás egyre bővülő hátborzongató kínálatának, ami többek között olyan remek alkotásokat vonultat fel, mint A Bly-udvarház szelleme, A Hill-ház szelleme, vagy éppen a könnyedebb, de túlvilági dolgokban bővelkedő Lucifer és a Sabrina hátborzongató kalandjai.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!