Előzetest kapott a népszerű A Bridgerton család könyvsorozat várva várt netflixes adaptációja, ami a Jane Austen korabeli Angliába kalauzolja el a nézőket. 

Aki esetleg nem ismerné Julia Quinn romantikus regénysorozatának történetét, annak elmeséljük: Lady Whistledown újságírónő bőrébe bújva követhetjük végig a több történetszálon is futó sztorit, melynek központjában egy nyolcgyermekes család, a Bridgertonék állnak. A szerző nyolc köteten keresztül egy-egy gyerek történetét meséli el, bemutatva a brit előkelő osztályának életét, a 19. századi angol társadalom minden bájával és hibájával együtt.

Az amerikai írónő történeteinek erőssége, hogy a kiforrott romantikus szál mellett könnyed és szórakoztató köntösben képes tálalni az angol társadalom mai szemmel kissé felszínes és idejétmúlt világát, már-már Jane Austent idéző intelligens humorral megfűszerezve.

Bridgerton-család
Fotó: Netflix

Az alapművet figyelembe véve nagyon nem volt mindegy, kinek a kezébe kerül a feldolgozás lehetősége. Végül Shonda Rhimes (Grace klinika, Botrány) lett a befutó, aki a jelek szerint nem egy szimpla romantikus drámát adaptált a kisképernyőre. Ami a szereplőket illeti, bár akadnak meglepő választások, alapvetően kevésbé ismert színészek alakítják a könyvekből ismert karaktereket, leszámítva az Oscar-díjas brit színésznőt, Julie Andrewst, ugyanis Lady Whistledown az ő hangján szólal meg a sorozatban.

A Bridgerton család a legújabb előzeteséből egyelőre az látszik, hogy a számtalan történet ellenére a sorozat központi karaktere Bridgerton legidősebb lánya, a bájos és okos Daphne (Phoebe Dynevor) lesz, aki a báli szezon kellős közepén igyekszik megőrizni a jó hírét. Az első évad nyolc egyórás epizóddal érkezik, méghozzá nem is olyan sokára, ugyanis Karácsony első napján, december 25-én már elérhető lesz a Netflix kínálatában.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!