A Disney+-ra érkező LEGO Star Wars Holiday Special című animációs filmben épp az Élet Napjára készülődnek főhőseink, ám az ünnepi készülődés helyett Rey egy egészen elképesztő és eszement kaland részese lesz.

Rey, Finn és Poe éppen az Élet Napjára – ami olyasmi a messzi-messzi galaxisban, mint nálunk a Karácsony – készülődnek Chewie-val, Rose-zal és a droidokkal karöltve, amikor Reynek akad egy kis dolga a titokzatos Jedi Templomban. A lány rábukkan egy különös kulcsra, ami akaratán kívül elrepíti a múltba, és gyakorlatilag a Star Wars univerzum minden említésre méltó szereplőjével összetalálkozik. Viszont akármennyire menő is ez az időutazósdi, az ifjú Jedinek azért akad vele gondja rendesen, már csak azért is, mert az idővonal úgy összekuszálódik, hogy nem kis teljesítmény lesz kibogozni.

A Disney+ streaming szolgáltatás kínálatába november 17-én érkező LEGO Star Wars Holiday Special elsőre blikkre nagyon szórakoztatónak tűnik, és az előzetes alapján talán nem túlzás kijelenteni, hogy jobbnak ígérkezik, mint a hírhedt 1978-as Star Wars Holiday Special, amit mind a mai napig a filmtörténelem legelbaltázottabb spin-offjaként szokás emlegetni. Aki esetleg kíváncsi rá, annak tudnia kell, hogy az 42 évvel ezelőtti változat szintén az Élet Napja körül forog, de a Kashyyyk nevű bolygón, Chewbacca családjánál, akiket a kelleténél sokkal jobban megismerünk a két óránál is hosszabb játékidő alatt.

A YouTube-nak hála ma már bárki bepótolhatja az egészen szürreális élményt, és november 17-ig még lesz is idő túllépni a sokkon, hogy aztán önfeledten élvezhető legyen a szintén eszement, de remélhetőleg egyáltalán nem kínos LEGO Star Wars Holiday Special.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!