Johnny Depp és Amber Heard pereskedésétől már jó ideje hangos az internet és a nyomtató sajtó, az elmúlt napokban például azért, mert a Legendás Állatok filmsorozat harmadik része már a Grindelwaldot alakító Depp nélkül kerül majd a mozikba. 

Bár a pletykák szerint Johnny Depp és Amber Heard házassága már a kezdetektől meglehetősen viharos volt, és a 2012-ben indult románc végül oda jutott, hogy mindössze egy év után, 2016-ban a színésznő válókeresetet nyújtott be, méghozzá azon indokkal, hogy a színész mind érzelmileg, mind fizikálisan bántalmazta őt a kapcsolatuk alatt. A válóper kezdetétől a sajtó tele volt a két híresség vádaskodásaival, a brit The Sun magazin pedig egy alkalommal odáig ment, hogy feleségverő jelzővel illette Deppet, aki ezért 2018 nyarán becsületsértés miatt a lapot is beperelte. Az illetékes bíróság idén novemberben végül a lap javára ítélt, miután megalapozottnak tartották a Depp ellen felhozott vádakat.

Bár kezdetben a Harry Potter regények írója, J. K. Rowling, valamint a Legendás Állatok-filmek készítői is kiálltak a sztár mellett, de a botrányok hatására a filmeket gyártó Warner Bros. végül Depp elbocsátása mellett döntött – ennek hírét maga a színész jelentette be egy közleményben. A stúdió meg is erősítette az információt, és ezzel párhuzamosan a filmsorozat harmadik részének premierjét is elhalasztották 2021 novemberéről 2022 nyarára.

legendás állatok johnny depp
Fotó: Warner Bros.

Hogy ki léphet Depp nyomdokaiba, arról egyelőre még csak találgatások vannak, de néhány lap már kapva kapott az alkalmon, és listát állítottak össze azon színészekről, akiket megfelelőnek tartanak a sötét mágus szerepére.

Érdemes megjegyezni továbbá, hogy a Legendás Állatok filmsorozat már Johnny Depp kirúgása előtt sem volt mentes az alkotókat övező botrányoktól: a Credence Barebone-t alakító Ezra Miller egy nőt fojtogatott nyilvánosan, J.K. Rowling pedig nem is olyan rég a sokak által transzfóbnak ítélt megnyilvánulásaival váltotta ki az emberek ellenszenvét.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!