Bár számunkra egy percig sem volt kétséges, ettől függetlenül nagyon szuper hír, hogy zöld utat kapott Az Esernyő Akadémia cimű képregényadaptáció folytatása, a Netflix ugyanis már hivatalosan is berendelte a harmadik évadot.

A Hargreeves-testvérek most már egészen biztos, hogy visszatérnek a képernyőkre, hiszen a harmadik évad hivatalos bejelentése mellett a napokban az is kiderült, hogy Az Esernyő Akadémia folytatásának forgatási munkálatai már jövő februárban elkezdődhetnek. Bár részleteketben egyelőre nem dúskálunk, de annyi információ már kiderült, hogy tíz egyórás epizóddal tér majd vissza a széria. Persze a második évad hatalmas cliffhengere után egy percig sem volt kétségünk a harmadik évad érkezését illetően, valójában az lett volna a meglepő, ha a Netflix ezek után lehúzza a rolót.

Aki esetleg nem tudná, mi fán terem Az Esernyő Akadémia, annak jöjjön egy kis fejtágító a Steve Blackman által jegyzett sorozattal kapcsolatban: a 2019-ben indult netflixes produkció Gerard Way és Gabriel Bá képregénysorozatának azonos című feldolgozása, ami egy (kezdetben) héttagú szuperhőscsapatról szól. Az akadémia tagjai mind rejtélyes körülmények között születtek, mindnyájukat Sir Reginald Hargreeve, az excentrikus milliárdos fogadta örökbe, ezzel létrehozva a világ egyik legfurább famíliáját.

Luther, Diego, Allison, Klaus, Ötös, Ben és Ványa bár testvérként tekintenek egymásra, felnővén elsodorja őket egymástól a sors, és csak tíz év elteltével, „apjuk” temetése miatt találkoznak újra. A csapat ezt követően sem széled szét teljesen, hiszen a korábban eltűnt Ötös a jövőből visszatérve egy közelgő apokalipszisről ad hírt, amit az Esernyő Akadémia tagjainak kellene megállítani. Erről szól a kifejezetten jól sikerült első évad, amit egy az elődjénél is nagyobbat ütő második követett idén nyáron.

A sokak által at X-Men és Watchmen hibridjének tartott széria még azok számára is tartogat meglepetést, akik ismerik a történet alapjául szolgáló (magyarul is megjelent) képregényt, ugyanis a kisképernyős változat cselekménye nem követi szigorúan a rajzolt történet eseményeit, csupán építkezik az ott debütált történetszálakból. A fekete humorral megfűszerezett sztori ráadásul nemcsak a nézők, de a kritikusok tetszését is elnyerte, nem véletlenül, hiszen kifejezetten dögös sorozatról van szó, telis-tele izgalmas karakterrel.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!