A Netflix egyik legújabb, idén debütált üdvöskéje, az Emily Párizsban bár sokaknál – teljesen érthető módon – kicsapta a biztosítékot, de ez nem hatotta meg a streaming szolgáltatót, hiszen nem sokkal az első évad zajos bemutatója után már be is jelentették, hogy érkezik a második szezon.

Az internetet felrobbantó Emily Párizsban egy bájosan abszurd csajos sorozat, ami bár a komplexitásával nem, de könnyed hangulatával egész biztos, hogy sokakat magával ragadott. Sokan ugyan előszeretettel estek neki, mondván, hogy túlságosan a sztereotípiákra épít, és egyszerű, mint a faék, de a széria egészen parádés nézettséget produkált, így nem csoda, hogy a csattanóval végződő első évad után megérkezett a bejelentés a folytatásról.

A Lily Collins főszereplésével készült Emily Párizsban egy, a húszas évei elején járó fiatal nő életét követi nyomon, aki social media menedzserként kerül az Egyesült Államokból Párizsba, hogy „amerikai szemléletet” csempésszen egy francia marketinges cég, a Savoir életébe. A mindig jól kinéző, kissé naiv, de megrendíthetetlen önbizalommal rendelkező Emilyt az újdonsült kollégái ugyan nem fogadják kitörő örömmel – különösen főnökasszonya, Sylvie Grateau viseltetik ellenszenvvel iránta -, de a lány ettől függetlenül igyekszik élvezni a párizsi életet. Kezdetben csak a croissantokat fogyasztja számolatlanul, majd miután a pasija szakít vele, a remek péksütemények mellett a helyi férfiakba is belekóstol.

Az ördög Pradát viselre hajazó, ám annál azért lényegesen egyszerűbb eszközökkel operáló sorozat második évadáról egy jópofa francia levél formájában rántották le a leplet a készítők, amiben Emily főnöke a maga flegma stílusában tudatja az amerikaiakkal, hogy szeretnék, ha Emily tovább is náluk maradna. “Reméljük, hogy párizsi idejének meghosszabbításával Emily elősegíti a már kialakult kapcsolatok ápolását, elmélyül a kultúránkban, és talán néhány szót még franciául is megtanul” – olvashatjuk Sylvie hivatalos levelét.

emily párizsban
Levélben erősítették meg a folytatást. Forrás: Netflix

A sorozat készítője, Darren Star – aki korábban olyan produkciókért felelt, mint a Szex és New York és a Beverly Hills 90210 elárulta, hogy Emily a második évadban rendesen beilleszkedik, és része lesz a franciák világának. Darren emellett arról is beszámolt, hogy egyesekben, például Sylvie karakterében az eddigieknél jobban el fog mélyedni.

A második felvonást – az elsőhöz hasonlóan – Franciaországban forgatják, ám részletek egyelőre nincsenek, így még az sem tudható, hogy Emily pontosan mikor tér vissza a Netflixre. Reméljük, hogy a koronavírus azért nem nagyon szól bele az alkotók terveibe.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!