Figyelem, a cikkünk erős spoilereket tartalmaz a The Mandalorian sorozat második évadának második részét illetően, szóval ha még nem láttad a kérdéses részt, és nem akarod magadnak lelőni a sztori egyes részeit, akkor azt javasoljuk, hogy előbb pótold az epizódot, és utána gyere vissza olvasgatni.

Október 30-án vette kezdetét a The Mandalorian második évada, ami hetente jelentkezik új részekkel. A második epizód november 6-án került fel a Disney+ streaming szolgáltató kínálatába, a sztori pedig lényegében arról szólt, amiről az első rész: főhősünk mandalóriak után kutat, mert csak ők tudnak segíteni a gyermek (Baby Yoda) eljuttatásában a Jedikhez. Az első epizód ilyen szempontból zsákutca volt, de a második rész új reménnyel kecsegtet, hiszen Din Djarin ígéretet kap: amennyiben elfuvarozza a Frog Ladyként emlegetett karaktert a férjéhez, úgy kulcsfontosságú információkat kap néhány mandalóri hollétéről.

A páncélos hős belemegy az alkuba, de van egy kis bökkenő: a Frog Ladynél tojások vannak, a vérvonaluk fennmaradásának zálogai, amiket nem lehet a hiperűrben szállítani. Ez komoly bonyodalmakhoz vezet a 42 perces epizód során, de a sorozat legsötétebb pillanatai mégsem ezekhez kapcsolódnak, hanem ahhoz, hogy a gyermek előszeretettel lakmározik (legalább ötöt megdézsmál) az utódok születéséhez nélkülözhetetlen tojásokból.

mandalorian funko baby yoda
Fotó: Funko

Az interneten sokan fel is hördültek azon, hogy a cuki teremtmény többszöri figyelmeztetés ellenére is befalja a családi vérvonal fennmaradásához szükséges tojásokat. Akik viszont nem ennyire érzékenyek, azoknak van egy kifejezetten jó hírünk: a leendő ivadékokat élelemnek néző Baby Yoda már Funko POP! formában is megvásárolható. Az átlagnál nagyobb figura Star Wars logóval ellátott talapzatot kapott, és nemcsak a gyermek található meg rajta, de a tojásokat tartalmazó, átlátszó falú tartály is. A megvalósítás ezúttal is jól sikerült (már ha szeretjük a Funko-féle dizájnt), csupán attól kell elvonatkoztatni, hogy egy olyan szobrocskát rakunk ki a polcunkra, amin az apró zöld lény épp egy család utódjait veszélyezteti.

Ha valaki valóban szeretné beszerezni ezt a Funko POP! figurát, annak érdemes tudni, hogy a termék már itthon is előrendelhető, például a Geek Store jóvoltából, méghozzá 11 990 forintért.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!