Már 2018-ban is felreppentek kósza hírek a Lilo és Stitch élőszereplős feldolgozásának érkezéséről, de most nagyon úgy tűnik, hogy tényleg meg is valósul a film, ugyanis a Hollywood Reporter értesülései szerint a Disneynek már jelöltje is van, hogy ki rendezhetné az újabb remake-et.

A Disney nem igazán akar leállni A dzsungel könyvével indított remake-hullámmal, sorra ontja magából azon filmeket, amik jól ismert és sokak által szeretett rajzfilmeket ültetnek át élőszereplős formába. Bár a stúdió eddig főleg az igazi klasszikusnak számító alkotásait forgatta újra – Aladdin, Az Oroszlánkirály, A Szépség és a szörnyeteg vagy a Mulan -, úgy látszik egyik animációs filmjük sincs „biztonságban”, hiszen a legújabb információk szerint ezúttal a Lilo és Stitch elevenedhet meg új verzióban a filmvásznon.

Aki esetleg nem látta volna az említett alkotást, annak röviden felvázoljuk, miről is szólt a Mickey egeres cég 2002-ben debütált animációs meséje. A magyarul Lilo és Stitch – A csillagkutya címmel debütált rajzfilm szakítva a korábbi hagyományokkal, egy science fiction történet lett, amiben egy bogaras tudós által létrehozott kutyaszerű űrlény és egy hawaii kislány a főszereplő.

Miután Lilo találkozik a különös, űrből érkezett teremtménnyel, örökbefogadja őt, majd kiderül, hogy a Galaktikus Szövetség elől menekülő csillagkutya valójában irdatlan nagy rosszcsont: Stitch tör-zúz, mindent összerág vagy összetör. Persze képes a szeretetre is, szép lassan elválaszthatatlan lesz az emberlánytól, akivel aztán közösen igyekeznek megakadályozni, hogy az őt üldözők visszatoloncolják oda, ahonnan érkezett.

Bár egyelőre még semmi nem hivatalos, így azt sem tudható, hogy a Lilo és Stitch a mozikban vagy a Disney+ streaming szolgáltatás kínálatában fog-e debütálni, de a Hollywood Reporter már kiderítette, hogy a produceri teendőket a 2019-es Aladdin remake mögött álló Dan Lin és Jonathan Eirich látják el. Ami pedig a rendezőt illeti, a lap információi szerint a Kőgazdag ázsiaiak című romantikus filmmel hatalmas sikert arató Jon M. Chu már előrehaladott tárgyalásokat folytat a Disneyvel az Oscar-díjra jelölt mese adaptációjáról.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!