Nem kell már sokat várnunk az Amerikai istenek című sorozat harmadik felvonására, és nagyon bízunk benne, hogy a 2021. január 10-én debütáló új szezon inkább az első, mintsem a második évad színvonalát hozza majd.

A folklórban és mitológiában bővelkedő Neil Gaiman regényből készült széria még 2017-ben indult hódító útjára, és ha nem is sikerült teljesen leigáznia a világot, azért szép elismeréseket zsebelhetett el, elsősorban szemet gönyörködtető látványa okán. Bár az első évad a premier évének egyik legnagyobb meglepetése lett, a tavaly debütált második felvonás már közel sem teljesített olyan jól, sem a kritikusok, sem a nézők szemében.

A Bryan Fuller (Hannibál) és Michael Green (Logan) közreműködésével készült széria Neil Gaiman közel ötszáz oldalas regényének adaptációja, aminek lényege, hogy vannak régi, a mitológiából ismert istenségek – mint Odin és Anubis -, de akadnak újak is, például Média és Technikus srác. A régi istenek az Újvilágba vándorolt emberekkel érkeztek Amerikába, míg az újabbak (internet, pénz stb.) már a modern kor szülöttei. A kötet főhőse Árnyék, akit Szerda bérel fel maga mellé egy különös utazásra. A cél, hogy az elfeledett isteneket készen álljanak egy eljövendő csatára, aminek tétje a régi és az új istenek sorsa.

A számos díjal kitüntetett könyvet az író egyik legjobb alkotásai között tartják számon, így nem meglepő, hogy sorozat készült belőle. A kisképernyős változatnak minden bizonnyal jót tett, hogy Gaiman nem hagyta magára a történetet, és aktívan kivette a részét az alkotói folyamatból. Október 27-én például ő maga jelentette be, hogy a harmadik évad első négy része már elkészült, a többi epizódnak pedig már a nyers vágását is látta. Az író többek között azt is elárulta, hogy a folytatásban nagyobb hangsúlyt kapnak a karakterek és az általuk bejárt út, valamint az is kiderül, hogy Árnyék melyik oldalt választja: az istenekét vagy az emberiségét?

A Starz kínálatában 2021. január 10-én debütáló sorozat előzeteséből ráadásul az is kiderült, hogy egy ismert színész, Danny Trejo is tiszteletét teszi a szériában: egyes híresztelések szerint Világ úr szerepében láthatjuk majd viszont.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!