A LEGO a héten nekilendült a 2021-ben érkező új szettek bemutatásának: első körben négy új Harry Potter készlettel álltak elő, aztán jött a LEGO Super Mario, most pedig a Marvel témából ismerhetünk meg hatot, de a mi örömünk egyáltalán nem felhőtlen.

A frissen bemutatott készletek a következők, ezúttal is Pókember van túlsúlyban:

  • LEGO 76168 – Captain America Mech (10 euró)
  • LEGO 76169 – Thor Mech (10 euró)
  • LEGO 76171 – Miles Morales Mech (10 euró)
  • LEGO 76172 – Spider-Man and Sandman Showdown (10 euró)
  • LEGO 76173 – Spider-Man and Ghost-Rider vs. Carnage (20 euró)
  • LEGO 76174 – Spider-Man’s Monster Truck vs. Mysterio (40 euró)

Az első három szett a tavaly indított Mech szériát folytatja, ezúttal Amerika Kapitány, Thor és Miles Morales kaptak saját robotot. A koncepció ugyanolyan furcsa, mint a 2020-ban forgalomba került hasonló építmények esetében, viszont a kapcsolódó minifigurák most is jól sikerültek, van egy olyan gyanúnk, hogy a legtöbb ilyen készlet miattuk fog elkelni.

Sajnos a folytatás nem szívderítő: a 76172-es szett egy kicsiknek szánt építmény, amiben a tervezők tovább erőltetik a Pókember karakterétől teljesen idegen négykerekű járműveket. A Homokember figura viszont itt is jól néz ki, ez a verzió korábban még nem szerepelt sehol. A valamivel combosabb 76173-as és 76174-es szettek szintén nem sikerültek túl jól. A Robbie Reyes-féle Szellemlovas felbukkanása dicséretes, de a mellé járó járgány közelebbről megnézve elég egyszerűnek tűnik, véleményünk szerint meg sem közelíti a korábbi Ghost Rider motorját, a Vérontó újbóli szerepeltetése pedig már unalmas.

Fotó: LEGO Csoport

A 76174-es készlettel szintén az a bajunk, hogy Pókember feneke alá raktak egy hatalmas kerekekkel megáldott, elképesztően ötlettelen monster truck járgányt, és mellé újra megkapjuk a gördeszkás Spider-Gwent, Mysterio új verzióját, illetve Octopus Doktort, aki már számos korábbi szettben szerepelt – bár tény, hogy nem ez a változat. Számunkra rejtély, hogy miért őt erőltetik, miközben számos szuperbűnöző létezik, akiket még nem láthattunk minifiguraként.

Fotó: LEGO Csoport

Az új LEGO Harry Potter szettek után a Marvel témájú készletek – – az elmúlt évekhez hasonlóan – ismét csalódást keltőek, néhány figurát leszámítva abszolút fantáziátlannak találjuk az újdonságokat, és a magunk részéről egyáltalán nem értjük, hogy a LEGO miért erőlteti a béna járműveket, és ugyanazokat a karaktereket évről évre.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!