Egy ideje már kiszivárgott, hogy a Disney+ streaming szolgáltatás népszerű Star Wars sorozata, a The Mandalorian alapján új LEGO készlet készül, és a Disney egy videóban le is leplezte a LEGO 75299 Star Wars – Trouble on Tatooine névre hallgató szettet, aminek a legnagyobb különlegessége, hogy a széria főszereplőjét mintázó minifigura immáron teljes Beskar páncélban pompázik.

A LEGO idén már piacra dobott a The Mandalorian sorozathoz kapcsolódó készleteket: megépíthettük Baby Yodát, érkezett egy mandalóri Battle Pack (LEGO 75367), egy átfazonírozott AT-ST lépegető (LEGO 75254), egy BrickHeadz duó (LEGO 75317) továbbá ott volt még a LEGO 75292, amiben nemcsak a főhős, a gyermek, Greef Karga, egy rohamosztagos és az IG-11 droid kapott helyet, de a fejvadász űrhajója, a Razor Crest is. Tekintve a széria népszerűségét, várható volt, hogy még találkozunk a szereplőkkel LEGO formában, és a rajongók örülhetnek, hiszen 2021 februárjában érkezik a következő készlet, méghozzá LEGO 75299 Star Wars – Trouble on Tatooine néven.

lego-75299
Fotó: LEGO Csoport

A szett a The Mandalorian második évadának első részét veszi alapul, amiben Din Djarin a helyiek (Cobb Vanth és Tuskenek) közreműködésével legyőz egy Krayt sárkányt a Tatooine bolygón. Az epizódból sajnos csak kevés érdekes részlet került át az új szettbe: a Boba Fett páncéljában virító Cobbnak, és a homokban élő hatalmas lénynek például nyoma sincs, helyette megkapjuk a főszereplőt, ezúttal teljes Beskar páncélban, és jár mellé egy speeder bike, amire a gyermek is felakasztható egy zsákban. A szett része még egy Tusken harcos, a hozzá kötődő sátorral, illetve egy olyan gépezettel, amit a Krayt sárkány elleni harcban vetettek be. Aki nem látta a kérdéses epizódot, annak jó eséllyel fogalma sem lehet arról, hogy a mandalóri és a Tusken harcos itt kivételesen nem ellenfelek, hanem pont ellenkezőleg: szövetségesek.

Fotó: LEGO Csoport

A készlet összesen 276 alkatrészt számlál, 2021 februárjában kerül kereskedelm forgalomba, méghozzá 30 euróért, tehát itthon nagyjából 10 és 12 ezer forint között várható az ára.

MÉG TÖBB LEGO:

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!