A dán játékgyártó idén mutatta be a kifejezetten felnőtteknek szánt LEGO Art termékcsaládját, amik olyan készleteket tartalmaznak, amikből konkrétan falra kitehető képek építhetők meg. Első körben a Beatles tagjai, az Andy Warhol-féle Marilyn Monroe portrék, Vasember és Star Wars szettek voltak megépíthetők ilyen formában, de 2021-ben érkeznek az új témák: ezúttal a Harry Potter és a Disney.

A Harry Potteres LEGO 31201 készlet összesen 4249 alkatrész számlál, és nem a szereplők arcképei, hanem a Roxfort négy házának (Griffendél, Merdekár, Hubrabug, Hollóhát) valamelyik címere építhető meg belőle. Amit mindenképpen tudni kell, hogy a készlet hiába tartalmazza a négy különböző kép megépítéséhez szükséges elemeket, az átfedések és a keret miatt csak egyetlen általunk választott minta rakható ki belőle, szóval ha valaki szeretné mind a négy címert a falán tudni, annak bizony muszáj lesz négyet beszereznie ebből a készletből.

lego art
Fotó: LEGO Csoport

A másik újdonság, amiről már képek is kikerültek az internetre, a LEGO 31202 kódnévvel érkező készlet, amiből Mickey és Minnie egér portréja rakható ki. A szett összesen 2658 alkatrészt tartalmaz, és ebben az esetben is igaz, hogy amennyiben valaki szeretné mindkét verziót egyszerre a magáénak tudni, az kénytelen lesz kettőt beszerezni belőle.

lego art
Fotó: LEGO Csoport

Amiben mindkét szett megegyezik, hogy kilenc lépésben építhetők meg, aztán a kilenc különálló részlet állítható össze egy 40×40 centiméteres képpé, aminek a hátára még egy olyan különleges elem is felkerül, aminek hála a végeredmény felakasztható a falra. A korábbi LEGO Art készletekhez hasonlóan most is letölthető lesz egy-egy hanganyag (lényegében egy podcast) az építéshez, ami az adott szetthez kapcsolódó, nagyjából másfél órás beszélgetést tartalmaz, hogy legyen mit hallgatni, miközben készül a lakás új díszei.

Az újdonságok 2021 januárjában kerülnek majd forgalomba, és az áruk is tudható: a Mickey egeres LEGO Art szett hiába tartalmaz jóval kevesebb elemet, mint a Harry Potteres változat, mindkettőért 120 eurót kell fizetni, tehát itthon a korábbi verziókhoz hasonlóan nagyjából 42 ezer forintos árra lehet számítani. Ez továbbra is meglehetősen húzós összeg, főleg ha valaki mondjuk szeretné mind a négy roxforti ház emblémáját összerakni, hiszen ebben az esetben közel 170 ezer forintos költséggel kell számolnia.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!