Befutott a The Mandalorian második évadának negyedik része, amiben végre fény derül arra, hogy Moff Gideon miért is akarja mindenáron visszaszerezni a gyermeket a mandalóri fejvadásztól. FIGYELEM: a cikkünk nagyon komoly spoilereket tartogat az új epizóddal kapcsolatban, ha még nem láttad, és nem akarod ellőni magadnak a fordulatokat, akkor inkább ne olvass tovább.

A legutóbbi részben ugye ott tettük le a fonalat, hogy a főhős összefutott és közös akcióra indult Bo-Katannal, majd a küldetést letudva a mandalóri nő elárulta Din Djarinnak, hogy a Corvuson találja Ahsoka Tanót, akinek a gondjai bízhatja a gyermeket. A Razor Crest azonnal a bolygó felé vette az irányt, de a korábban elszenvedett sérülések, és a trehány javítás miatt Mandó kénytelen beiktatni Nevarrót az útitervébe, hogy rendbe hozza a hajóját. Megérkezve Greef Karga és Cara Dune azonnal el is csábítják egy újabb küldetésre, aminek célja, hogy elpusztítsák a helyi Birodalmi bázist.

A dolgok itt fordulnak igazán érdekesre, hiszen villámgyorsan kiderül, hogy nem katonai létesítményről van szó, hanem egy laborról, és a rajtaütés során a nézőknek rengeteg dolog világossá válik, többek között az is, hogy Moff Gideonnak miért van szüksége a gyermekre, de arra is fény derül, hogy a The Mandalorian miképp kapcsolódik a harmadik Star Wars-trilógiához. Habár az új epizódban (még) nincs konkrétan kimondva, de elég valószínű, hogy Gideon a császár „feltámasztásán” dolgozik, tud Palpatine klónjairól, és az említett bázison láthatunk is olyan példányokat, amik kísértetiesen emlékeztetnek Snoke legfőbb vezérre – akiről egy ideje tudható, hogy maga is Palpatine egyik félresikerült klónja. Megerősítésként érdemes figyelni, hogy milyen dallamok csendülnek fel a kérdéses jelenetben.

mandalorian moff gideon
Fotó: Disney+

És hogy mire kell a gyermek, azaz Baby Yoda? Konkrétan a vérére van szükség, hiszen ahogy az epizódban is elhangzik, aligha találnak még egy olyan donort az univerzumban, akinek magasabb lenne az M-szám a vérében. Ezen a ponton sokaknak rögtön nyilvánvaló lesz, hogy az M itt a Midikloriánokat jelenti, ami lehetővé teszi a Jedik és a Sith-ek számára, hogy használják az egész világot behálózó Erőt. A mi teóriánk innentől fogva az, hogy Moff Gideonnak egy életképes klón megalkotásához egy erőhasználó vérére van szükség, amiből Darth Vader és a Birodalom tevékenységének hála meglehetősen kevés található a galaxisban.

A fordulatok ezzel ráadásul még nem értek véget, hiszen az epizód végére kiderül, hogy Gideon a csatlósain keresztül sikeresen nyomkövetőt juttatott a Razor Crest fedélzetére, tehát a következő résztől folytatódik a hajsza Din Djarin és a gyermek után. Ehhez pedig még érdemes hozzátenni azt is, hogy az utolsó pillanatokban a Giancarlo Esposito alakította Gideon Dark Trooperek között álldogál, szóval a hőseinket fenyegető veszély nagyobb, mint valaha.

MÉG TÖBB THE MANDALORIAN:

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!