Ahogy az várható volt, a LEGO végre bemutatott néhány újat a jövőre érkező Star Wars készletek közül. Nagy meglepetések sajnos nincsenek, hiszen a korábban már leleplezett The Mandalorian szett mellett ismét egy Microfighter Millennium Falcont kapott helyet, továbbá megint érkezik egy TIE Fighter és egy X-Wing, csak ezúttal a korábbiaknál valamivel kompaktabb formában.

A frissen bemutatott négy LEGO Star Wars készlet a következő:

  • LEGO 75295 Millennium Falcon Microfighter
  • LEGO 75299 Trouble on Tatooine
  • LEGO 75300 Imperial TIE Fighter
  • LEGO 75301 Luke Skywalker’s X-Wing Fighter

Az új Microfoghter Millennium Falcon „különlegessége”, hogy a minimális külső változások mellett (Chewbacca után) ismét egy Han Solo figura kapott benne helyet, csak a korábbi simahajú helyett egy kócosabb, fiatalosabb változat. Az unalomig ismert X-Wing és TIE Fighter esetében pedig az számít nóvumnak, hogy méretre egész kompakt, a korábbiaknál kisebb modelleket kapunk, de mégis nagyobbakat, mint 2019-ben bemutatott, kicsiknek szánt 4+-os változatok (LEGO 75235 és LEGO 75237). A Birodalmi gép 432 alkatrészből építhető meg, míg Luke Skywalker járműve 474 elemes. A TIE Fighter mellé 3 minifigura jár és az ára 40 euró, az X-Wingért pedig 50 eurót kell fizetni, cserébe itt 4 figurát kapunk.

A Negyedik szett a Trouble on Tatooine, ami a The Mandalorian című sorozat második évadjának első része alapján készült, és nemrégiben egy külön cikket szenteltünk neki. Ez a készlet, akár csak a többi három, 2021. január 1-től lesz kapható világszerte.

LEGO Star Wars
Trouble on Tatooine. Fotó: LEGO Csoport
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!