Ismét egy hátborzongató bűnügyi regénnyel rukkol elő a horror koronázatlan királya, Stephen King. A szerző Later című munkája jövő tavasszal érkezik a külföldi könyvesboltok polcaira. 

Stephen King világában nem életbiztosítás gyereknek lenni, ezt számtalan példával tudnánk alátámasztani – elég csak a tavaly megjelent Az Intézet című írására gondolni –  és a mester ismételten élt a tőle már megszokott formulával, hiszen a 2021. március 2-án debütáló új regényében újfent egy kisgyerek kapta a főszerepet és az ezzel járó terheket.

stephen-king-later
Fotó: Hard Case Crime

A Later a harmadik könyv, ami a Hard Case Crime gondozásában jelenik meg, korábban a 2005-ös A coloradói kölyök és a 2013-as Joyland került a polcokra ettől a főleg krimiben utazó kiadótól. Ebből talán már kitalálható, hogy a horrorjairól híres szerző ismét ezen műfajban kalandozott egyet, méghozzá a hatéves halottlátó kisfiúval, Jamie-vel karöltve. A srác különleges képességének egyedülálló édesanyja és annak nyomozó szeretője is nagy hasznát venné, csakhogy az adottságnak borzalmas ára van.

Bár a Later című regény hivatalos bejelentése már augusztusban megtörtént, de néhány napja érkezett hozzá némi ízelítő: ide kattintva, angoltudás birtokában már bele is lehet olvasni a jövő tavasszal megjelenő kötetbe. A magyar kiadásról egyelőre nincs hivatalos információ, ám ismerve a Stephen King életművét gondozó Európa Kiadót, egészen biztos, hogy nem kell majd olyan sokat várni a hazai megjelenésre.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!