Akik követték az elmúlt hetek eseményeit, azoknak jó eséllyel nem okoz nagy meglepetést a hír, hogy Mads Mikkelsen váltja Johnny Deppet a Legendás Állatok-filmekben Gellert Grindelwald szerepében. 

Az elmúlt hetek többek közt Johnny Depp és Amber Heard botrányairól szóltak, továbbá arról, hogy a sokak által kedvelt színészt lényegében kirúgták a Harry Potter-előzményfilmek folytatásaiból, így Gellert Grindelwald karaktere (rövid ideig) színész nélkül maradt. Aki esetleg lemaradt az ügyről, annak azt kell tudnia, hogy Deppet azért tették ki a filmből, mert több éves huzavona után pert vesztett a brit The Sun magazinnal szemben, ami asszonyverőnek nevezte, és az újból fellángoló botrány kapcsán a Warner Bros. stúdió úgy döntött, hogy eltávolítják a színészt a Legendás Állatok hamarosan készülő harmadik részének környékéről.

Depp menesztése hatalmas port kavart – már a tárgyalások során is többször szimpátiatüntetést tartottak mellette a rajongók -, de ennél is nagyobb volt a kíváncsiság, hogy ki váltja a színészt a gonosz varázsló szerepében. Bár több pletyka is felrebbent, a legtöbben mégis a dán Mads Mikkelsent tartották a legesélyesebbnek a szerepre, és a Legendás állatok első két részének rendezője, David Yates is mellette tette le a voksát. A hírt a Warner Bros. stúdió hivatalosan is megerősítette: egészen biztos, hogy az 55 éves európai színész bújhat a filmsorozat fő gonoszának bőrébe.

legendás állatok
Mads Mikkelsen a Hannibál &ímű sorozatban. Fotó: NBC

Bár a rajongók azóta is háborognak Depp kirúgása miatt, és követelik, hogy Amber Heard színésznőt is tegyék ki az Aquaman folytatásából, de ha már így alakult, a magunk részéről mi örülünk a választánask, hiszen Mikkelsen már számos nagysikerű filmben bizonyította tehetségét, többek között a kritikailag is elismert Hannibál-sorozatban és a sokat emlegetett, dán rendezésű Ádám almáiban.

A Legendás állatok harmadik epizódjának forgatása már szeptember óta tart, amit egyrészt a koronavírus, másrészt pedig a Johnny Deppet övező botrányok is hátráltattak. Érdekesség, hogy a színész mindösze egy napot forgatott, mielőtt távozásra kérték fel, viszont ennek ellenére a teljes gázsiját megkapta a stúdiótól. A folytatás eredetileg 2021-ben került volna a mozikba, de a körülmények miatt a premierdátum módosult: a jelenlegi információk szerint a következő rész valamikor 2022 nyarán kerül majd a mozikba.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!