Megérkezett a The Mandalorian második évadának ötödik része, ami nemcsak rengeteg rajongó régi álmát valósította meg, de látványos jelenetekkel és érdekes információkkal szórakoztatja a nézőket. Cikkünk nagyon komoly spoilereket tartalmaz, így ha valaki még nem látta a kérdéses részt, és nem akarja elrontani a saját szórakozását, az inkább ne olvasson tovább, csak az epizód megtekintése után térjen vissza.

FIGYELEM: innentől meglehetősen komoly spoilerek következnek a The Mandalorian második évadjának ötödik részével kapcsolatban.

November 27-én végre megérkezett a The Mandalorian második évadának legújabb része, ami kifejezetten látványos, informatív, sőt egészen érzelmes lett, továbbá egy olyan pletykára teszi fel a pontot, ami közvetlenül az első évad befejezése után kezdett keringeni az interneten. Már az új epizód címe (The Jedi) is meglehetősen beszédes, és ha ehhez hozzátesszük, hogy a második évad harmadik epizódjában elhangzott Ahsoka Tano neve (ráadásul Bo-Katan szájából), akkor könnyen kitalálható, hogy mi a 47 perces epizód egyik nagy durranása.

grogu
Fotó: Disney+

A Star Wars: A klónok háborúja és a Star Wars: Lázadók animációs szériában is nagyon fontos szerepet kapó Ahsoka végre tiszteletét teszi az élőszereplős sorozatban, és ahogy az sejthető volt, tényleg Rosario Dawson alakítja a karaktert. A felütés amúgy nagyon erős, az alkotók nem szórakoztak, már rögtön az első pillanatokban megkapjuk a népszerű hősnőt, aki szépen rendet vág a Corvus bolygón zsarnokoskodó ex-Birodalmiak között. És ez még csak a kezdet, hiszen a folytatásban Ahsoka és a mandalóri fejvadász is összecsapnak, majd később egy jóval fontosabb harcra is sor kerül Ahsoka és az agresszorokat vezető Morgan Elsbeth között

Az új epizód ugyanakkor nemcsak Ahsoka felbukkanása miatt érdekes, hiszen a gyermeknek is fontos szerep jut. Egyrészt kiderül, hogy van neve, Grogunak hívják, és Tano azt is elárulja Din Djarinnak, hogy az apróságot a coruscanti Jedi Templomban tanították, de a 66-os parancs kiadásakor sikerült elbújnia, majd valaki elvitte a bolygóról. Hogy kicsoda, az egyelőre rejtély.

Jelentős fejlemény továbbá, hogy Ahsoka – tudván mi történt Anakin Skywalkerrel – nem vállalja a félelmeivel viaskodó Grogu tanítását, éppen ezért főhősünknek a gyermekkel együtt folytatnia kell útját, ezúttal a Tython bolygóra, ahol végre eldőlhet a Yoda fajához tartozó apróság sorsa. Tython sokak Star Wars-rajongónak ismerős lehet: fontos szerepe volt a ma már Legends néven ismert Extended Universe kánonban. A The Old Republic korszakban ez volt a Jedi Rend központja, és itt épült az első Jedi Templom is.

ahsoka tano
Rosario Dawson Ahsoka Tano szerepében. Fotó: Disney+

Ami Ahsokát illeti, a róla szóló korábbi cikkünkben azt írtuk, hogy pontosan nem tudjuk mi történt vele a Star Wars: Lázadók cselekményét követően, de a The Mandalorian ezt illetően is ad nekünk némi új információt. Ugye annyit tudunk, hogy Ahsoka a fiatal Ezra Bridgert keresi, és bár róla nem esik szó az új részben, az világossá válik, hogy Anakin Skywalker egykori padawanja Thrawn admirális nyomában van. Az epizódból ugyanakkor nem derül ki a birodalmi tiszt holléte, így azt sem tudjuk meg, hogy Ahsoka Tano története miképp folytatódik, ahogy az sem világos, vajon találkozunk-e még vele a második évadban.

Ettől függetlenül a második évad ötödik része kiváló lett: ismét láthatunk mozgás közben egy erőhasználót, aki ráadásul Ahsoka Tano, és a The Mandalorian sztorija nemcsak miatta kezd egyre inkább kötődni a tágabb Star Wars kánonhoz. A Tython bolygó és Thrawn említése biztos, hogy sok rajongó szívét dobogtatja meg, és nyilván nem mi leszünk az egyetlenek, akikben felmerül, hogy az admirális a későbbiekben Ahsokához hasonlóan élőszereplős formában is felbukkanhat. És arról sem szabad megfeledkezni, hogy a sorozat a kánonhoz kapcsolódó újabb elemek behozása mellett az új epizóddal azért hű maradt önmagához, hiszen ugyanúgy megkaptuk azokat az űrwestern elemeket, amik eddig is egyedi ízt kölcsönöztek a szériának.

Ezek után talán nem túlzás azt állítani, hogy az eddigi ötből a Dave Filoni rendezte The Jedi a második évad csúcspontja. Ezt a részt még biztos, hogy sokáig emlegetni fogjuk, és már nagyon kíváncsiak vagyunk, hová lehet még ezt fokozni a folytatásban.

ahsoka tano the jedi
Fotó: Disney+

MÉG TÖBB THE MANDALORIAN:

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!