Dobtunk egy hátast a Netflixre érkező The Prom – A végzős bál című musicalfilm parádés szereposztása láttán, melynek könyvváltozata már a magyar boltokban is elérhető a Könyvmolyképző jóvoltából. 

Közeledik a karácsony, amikor egyáltalán nem ciki a csicsa, hiszen ilyenkor jóformán még azokat is elcsábítják a giccses alkotások, akiket általában ki lehet kergetni velük a világból. Ryan Murphy The Prom című alkotása sem egy vérgőzős sci-fi, hanem egy csilivili musical, ami a 2018-ban bemutatott, hat Tony-díjra jelölt színpadi alkotás filmváltozata. A rendező neve egyébként olyan alkotások kapcsán lehet ismerős, mint az Amerikai Horror Story, a Glee, valamint a Kés/alatt, de a nemrégiben megjelent Ratched is az ő munkája.

Ahogy említettük, a The Prom szereposztása parádés: Meryl StreepJames CordenNicole Kidman és Kerry Washington is feltűnnek a filmben, és nem csak egy cameo erejéig. A sztori négy Broadway színészről szól, akiket annyira meghat egy tinédzserlány története (aki nem jelenhet meg barátnőjével az iskolai bálon), hogy azonnal a segítségére sietnek. A négy színházi veterán rendesen felkavarja az állóvizet az álmos indianai kisvárosban, és hogy pontosan mennyire, az december 11-én derül majd ki a Netflixen debütáló alkotásból.

Ám, ahogy azt a címben is megszellőztettük, nemcsak az előzetest kaptuk meg a filmhez, hanem a világhódító musical alapján írt Saundra Mitchell-könyvet is, ami november 27. óta a Könyvmolyképző jóvoltából már itthon is elérhető.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!